Gå til sidens hovedinnhold

Verdenskjent kampanje – derfor blir Slottsfjelltårnet oransje

Artikkelen er over 3 år gammel

«Orange the World» sørger for at ikoniske bygninger verden over lyssettes i oransje 25. november. Oppmerksomheten skal rettes mot bekjempelse av vold mot kvinner.

Tønsberg Soroptimistklubb vil for tredje gang lyssette Slottsfjelltårnet i oransje, for å markere FNs internasjonale dag for bekjempelse av vold mot kvinner. Kampanjen har slagordet «Orange the World», en farge som symboliserer verdier som varme, vitalitet og optimisme.

Målet er å rette søkelyset mot vold mot kvinner, et globalt problem som finner sted i alle samfunn og kulturer, uavhengig av etnisk opprinnelse, sosial bakgrunn eller status – i krig som i fred.

Blikkfang

– Vi kjenner at vi bidrar sterkt med å gjøre dette kjent. Det at vi er hørbare på radio og i avis gir oss mye stolthet og glede. Vi får uten tvil mye anerkjennelse utenfra, sier informasjonsmedarbeider i Tønsberg Soroptimistklubb, Grete Hagtvedt Vik.

Kampanjen er i samarbeid med politiet, incestsenteret og krisesenteret i byen. Tønsberg starter en dag før, og samler fredag 24. november til appell og lystenning på Slottsfjellet. Resten av helgen vil medlemmene være oransje blikkfang rundt i sentrum, hvor de deler ut opplysningsmateriell.

LES OGSÅ: Nå er de første headlinerne klare for Slottsfjell

Glade

– Viktige, ikoniske bygninger verden rundt vil bli opplyst i oransje den 25. november. Vi har i to år fått lov av kommunen å bruke Slottsfjelltårnet i kampanjen. Det får vi lov til i år igjen og er veldig glade for det. Det er denne bygningen som rager over byen vår og noe mange ser. I vår målestokk er jo Slottsfjelltårnet på en måte svaret på eksempelvis Eiffeltårnet, sier Hagtvedt Vik.

Aksjonen «Orange the World» pågår fra 25. november til 10. desember, men Slottsfjelltårnet står opplyst kun til 27. november.

Kommentarer til denne saken