Slik unngår du køkaos under Tour of Norway

Plasseringen av målgang er Tønsberg-reklame på sitt beste, men redusert framkommelighet vil gi forsinkelser både for bilistene og kollektivtrafikken. Arrangørene samarbeider med flere aktører for at det skal flyte så godt som mulig.Fra venstre: Trond Myhre (VKT), Bjørn Erik Tuv (sikkerhetssjef) og Runar Hatlestad fra Statens vegvesen.

Plasseringen av målgang er Tønsberg-reklame på sitt beste, men redusert framkommelighet vil gi forsinkelser både for bilistene og kollektivtrafikken. Arrangørene samarbeider med flere aktører for at det skal flyte så godt som mulig.Fra venstre: Trond Myhre (VKT), Bjørn Erik Tuv (sikkerhetssjef) og Runar Hatlestad fra Statens vegvesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Bruk sykkelen eller gjør unna handlingen 15. mai. Det er arrangørens beste råd før mange av veiene stenges 16. mai.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

For om du har tenkt deg ut på veien 16. mai, er du nesten nødt til å være forberedt på kø og forsinkelser. Tour of Norway, med målgang ved Slottsfjellsmuseet, fører til flere stengte veier:

  • Farmandsveien stenges fra Grev Wedelsgt til Eckerbergsgt. fra tirsdag 15. mai kl 18.00 til 16. mai ca. kl. 20.00 (målområdet).
  • Stengingen utvides til å gjelde fra krysset Eckerbergsgt./Olav Trygvasonsgt. i Farmandsveien frem til rundkjøringen i Kjellekrysset kl. 09.00, 16. mai.
  • Det vil være sluse i krysset Eckebergsgt/Olav Trygvasonsgt. for kryssende trafikk (trafikk til/fra Kjelleveien til/fra Stenmalen) frem til kl. 12.00, 16. mai.
  • Trafikken går ut av byen gjennom Kjellekrysset frem til kl. 16.00, 16. mai (fra Nedre Langt., men ikke Farmandsveien).
  • Trafikken fra Sem til Tønsberg kan hele tiden gå inn til byen i Nedre Langt. (tunnelen) og selvsagt i Frodeåstunellen.
  • Fra Sem kirke stenges trafikken inn til byen kl. 12.00, 16. mai (omkjøring Tomsbakken),

– Noen blir berørt

– Vi legger ikke skjul på at noen blir berørt av dette. Noen forsinkelser vil det bli med begrenset fremkommelighet. Derfor er det viktig for oss å få ut denne informasjonen, sier sikkerhetssjef Bjørn Erik Tuv i Tour of Norway.

Han råder publikum til å bruke sykkelen og andre til å være tidlig ute med ærender før 17. mai.

– Det er det internasjonale sykkelforbundet som setter datoene, og disse dagene medfører jo noen ekstra utfordringer for oss. Derfor oppfordrer vi folk til å ikke bruke veiene dersom de ikke må, og kanskje gjøre unna handlingen 15. i stedet for 16. mai.

Sikkerhetssjefen sier trafikkløsningen har vært planlagt lenge, i samarbeid med politiet, Statens vegvesen og kommunen.

– Det er ikke noe vi plutselig har funnet på i siste liten. Det er et nitid arbeid som har munnet ut i en plan som skal sørge for at trafikken flyter så normalt som mulig. For eksempel vil Frodeåstunnelen og Ringveien være åpne hele tiden.

LES OGSÅ: Vil ikke ha nytt trafikktrøbbel

Folkefest

Arrangøren håper alt det positive et så stort arrangement fører med seg, vil overskygge for kø og forsinkelser.

– Dette er det største sykkelrittet i Norge siden VM i Oslo i 1993, og noe både vi og kommunen ønsket å få til Tønsberg. Stor medieoppmerksomhet, tusenvis av tilskuere, og målgang med Slottsfjellet som kuliss vil være flott PR for byen, mener Tuv.

LES OGSÅ: Petacchi kommer til Tour of Norway

Legger om bussrutene

Blant de mest berørte av arrangementet og stengte veier, er VKT. Det har de tatt konsekvensen av og lagt om flere av rutene (se egen faktaboks).

Markedsdirektør Trond Myhre i VKT forteller at de har dobbel bemanning på kundesenteret 16. mai, og ber passasjerene smøre seg med tålmodighet.

– Vi regner med stor pågang til kundesenteret, for det kommer til å bli forsinkelser. Selv om vi legger om rutene, blir det mer belastning på de veiene som er åpne, sier Myhre.

LES OGSÅ: 11 utenlandske profflag stiller til start

Han presiserer likevel at han og VKT ikke er negative til merarbeidet rittet medfører.

– Vi har en god dialog med arrangøren, og er positive til at det skjer ting i byen. Og jo flere som setter igjen bilen og reiser kollektivt, jo mindre trykk blir det på veiene.

LØYPEKART: Slik kjøres etappen mellom Sandefjord og Tønsberg:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags