Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot kraftig vind

Artikkelen er over 7 år gammel

Fredag og i helgen kan det bli voldsomme vindkast. Du er herved advart.

– Vi er ikke vant til slike vindstyrker her på Østlandet. Det er kraftige saker, forteller meteorologkonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til tb.no torsdag kveld.

– Du må sikre løse gjenstander

Han forteller at det er ventet vestlig vind, og det kan altså bli voldsomme vindkast. Generelt på Østlandet, men også lokalt her hos oss.

– Man bør tenke på å sikre løse gjenstander som for eksempel griller og andre ting som kan bli tatt av vinden. Også takstein som er løse kan fort blåse ned. Det kan bli vindkast opp i 25 m/s, sier han.

I fjor ble det store skader på båter og bygninger i forbindelse med et kraftig uvær tidlig i desember. Hansen vet ikke akkurat når og hvor vinden vil slå til.

– Nei, det er vanskelig å si. Men det kan skje hvor som helst på Østlandet.

LES OGSÅ: – Vinden kan komme opp i 50 knop

Varmt

Selv om det ventes kraftige vindkast så er luftmassene varme.

– Ja, det blir varmt. Mellom 15 og 20 varmegrader. I tillegg ventes det en del sol i helgen. Fredagen begynner med nedbør, men det skal bli lettere vær utover ettermiddagen, sier han.

LES OGSÅ: Store ødeleggelser flere steder

OBS-varsel for Østlandet og Telemark: Ut på fredag ettermiddag øker vinden på fra vest, dette fører til kraftige vindkast som kan komme opp i 20–25 m/s lokalt. Dette vedvarer hele resten av fredag, roer seg litt natt til lørdag og tar seg opp igjen lørdag morgen, opplyser Meteorologisk institutt på sine nettsider.

SE VIDEO: Fanget spektakulær skypumpe på film i august i fjor.

Kommentarer til denne saken