Gå til sidens hovedinnhold

Både kunder og ansatte stjeler i jula

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er ikke bare julehandelen som går så det suser i desember. Også butikktyvene går av hengslene.

TØNSBERG: I Vestfold stjeles det varer for rundt 33 millioner kroner i desember, opplyser Hovedorganisasjonen Virke.

Utro ansatte

17,7 millioner er butikktyveri. Det stjeles for 9,3 millioner kroner av utro ansatte. Og 6,3 millioner forsvinner i det man kaller for administrative feil, blant annet feilprising.

På landsbasis stjeles det varer for rundt 364 millioner kroner i julemåneden. Hovedorganisasjonen Virke oppfordrer de ansatte i butikkene om å være ekstra oppmerksomme.

– Vi vet at den økte aktiviteten med mange mennesker i butikkene, og mange vikarer kan redusere aktpågivenheten til de ansatte, sier sikkerhetsrådgiver i Virke, Thor Martin Bjerke. Han oppfordrer alle butikkeiere og avdelingssjefer til å be de ansatte til å være ekstra påpasselige og sørge for at alle ansatte får adekvat opplæring, skriver Dagligvarehandelen.no

I Norge antas butikktyverier å utgjøre 0,7 % av omsetningen i desember, eller rundt 364 millioner kroner. Tyverier utført av ansatte antas å ville komme opp i omkring 192 millioner kroner, som er noe mindre enn anslaget fra i fjor. Ser en på svinnet totalt (butikktyveri, uærlige ansatte og administrative årsaker), så utgjør dette rundt 1,3 % av omsetningen.

Kommentarer til denne saken