Gå til sidens hovedinnhold

Petter Berg vant med fire stemmer

Artikkelen er over 6 år gammel

Tb.no sendte direkte fra nominasjonsmøtet i Tønsberg Høyre. Petter Berg ble valgt til partiets ordførerkandidat. Han fikk 33 stemmer, mot Henning Wolds 29 stemmer.

TØNSBERG: Petter Berg er valgt til Tønsberg Høyres ordførerkandidat. Han vant med fire stemmer mot utfordrer Henning Wold. Berg får solid applaus av nominasjonsmøtet. Etter at alle kandidatene er valgt, er det et samlet nominasjonsmøte som gir stående applaus til Berg.

– Jeg ønsker nå å samle partiet etter en opprivende nominasjonsprosess. Sammen er vi sterke, og sammen må vi møte nye utfordringer. Vi har en stor jobb foran oss. Jeg er klar. Håper dere er klare. Tusen takk for tilliten, sa Petter Berg i sin seierstale.

– Jeg vil gratulere Petter med renomineringen på førsteplass. Så vil jeg takke nominasjonskomiteen for det arbeidet som er gjort, sa Wold.

Se hele Tønsbergs Høyres valgliste med nominasjonsmøtets endringer nederst i saken!

Åpent møte

Under kan du lese referat fra starten av møtet før stemmene i valget mellom Petter Berg og Henning Wold ble talt opp:

Leder av Tønsberg Høyre Henning Wold foreslår Gunnar Larsen som møteleder, og han velges til dette. Nominasjonsmøtet vedtok at møtet skal holdes åpent for presse og publikum.

Valgkomiteens leder Rune Hogsnes leser opp komiteens begrunnelse for den listen de har lagt fram. Han sier de er fornøyd med listen, men at kvinneandelen burde vært høyere og antall unge kandidater burde vært flere.

Det er 62 stemmeberettigede til stede i salen. 

Møtet starter med innlegg fra salen.

Kritiserte

Henning Wold kritiserer komiteen for å ha for få unge på listen. Han vil ha flere unge på nominasjonslisten, og frir dermed til Unge Høyre som på forhånd har varslet at de vil støtte hans motstander Petter Berg.

De to foregående talerne, Torstein Fjeldet Lunde og Leif Flemming Bakke, brukte begge sine innlegg til å kritisere hvordan byen er styrt de siste årene. 

De påpekte at det hadde vært en periode med mye turbulens. At samarbeidsprosessene med nabokommunene hadde gått dårlig,m at økonomien er dårlig og at kommunen er i Robek-registeret. Begge talerne ønsker fornying av partiet.

Bakke var enda mer tydelig i kritikken: 

– Vi kan ikke være bekjent av å være største kommune i Norge styrt av Høyre som er i Robek. Vår posisjon som fylkeshovedstad kan bli truet av vår økonomi og kommunens dårlige rykte. Vi har også fått for lite ut av samarbeidet på borgerlig side, og det har ført til at vi har blitt en rådmannsstyrt kommune. Samarbeidet mellom ordfører og bystyregruppa må bli bedre. Vi trenger en sterk ordfører, sa Bakke.

Wold: – Tør å reise de riktige debattene

Etter innleggene er det kandidatenes tur til å presentere seg selv. Ordførerutfordrer Henning Wold sa dette:

– Grunnen til at jeg står er i dag er at jeg er en person som tør å reise de riktige debattene. Jeg har levert politikk de siste 10 årene. Jeg ar skrevet et utall kronikker om mange temaer. Jeg er fast leverandør av resolusjonsforslag til Vestfold Høyre, og elsker programarbeid. Jeg har alltid stilt meg til disposisjon for partiet, slik jeg også har gjort denne gangen. Men for at jeg kan bli en god ordfører må jeg ha et godt team rundt meg.  Disse personene vil bli foreslått utover denne kvelden, sa Wold.

Berg: – Krevende prosess

Valgkomiteens ordførerkandidat og sittende ordfører Petter Berg sa dette i sitt innlegg:

– Dette har vært en valgperiode som har vært usedvanlig bratt. For 2,5 år siden fikk jeg hjerneslag. Men i dag er jeg tilbake med en fullt ut restituert helse, og kanskje mer motivert enn før. På samme måte har vi arbeidet med å snu kommunens økonomi. Vi ser slutten på en krevende prosess, men vi vil stå bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer. Næringspolitikken er viktig. Jeg har stått i spissen for å  vri næringspolitikken i en enda mer offensiv retning, og med en mer offensiv arealpolitikk. Vi har nå gått fra 12 prosent i 2003 og rekordhøye 37 prosent i 2011 Kjære partivenner jeg er klar, motivert og gleder meg til å nå nye mål, sa Berg.

«Likandes kar»

Valget er i gang. Henning Wold foreslått som motkandidat til Petter Berg. Det holdes taler til fordel for Wold, der man samtidig kritiserer kommunens dårlige økonomi under Bergs styre.

Wold roses for å være en sterk leder som er god til å samarbeide. Det påpekes også at han har bred erfaring, og også at han er en «likandes kar» tross sin noe «konservative» fremtoning. Som eksempler nevnes hans lidenskap for så vel Bee Gees som Fantomet.

– Stø kurs

Kathrine Ebbesen Rør holder innlegg til støtte for Petter Berg:

– Han har gjennomslagskraft og tålmodighet, og holder stø kurs. Berg har ledet kommunen gjennom et økonomisk uføre på en god måte, sier Rør.

– Han er en maratonløper som både er tålmodig og balansert, som finner løsninger i randsonen av konfliktene. Han lytter og finner gode løsninger. Vi trenger en ordfører som driver en målrettet næringspolitikk. Berg er linken mellom den historiske arven vi skal ivareta og fremtiden vi skal skape sammen, sa Rør.

Tove Rise Kværne holder også innlegg til støtte for Berg.

– Han står ved roret når det blåser. Jeg synes ikke vi skal skifte bare for å skifte.

BAKGRUNN: Derfor vil jeg være ordfører

·  Petter Berg, f. 1956, Tolvsrød                

·  Ellen Lian,  f. 1959, Tolvsrød

·  Ole Sverre Lund, f.  1951, Sem
 

·  Henning Wold, f. 1954, Ringshaug

·  Ida Sakshaug,  f. 1973, Volden

·  Rune Sørdalen, f. 1969, Narverød

·  Unn Eia, f. 1954, Jarlsø trekker seg, ønsket Henning Wold på topp. Frank Pedersen, f. 1963, Ilebrekke i stedet.

·  Olaf Holter, f. 1933, Husvik

·  Lise Lorentzen Mandal, f. 1970, Eik

·  Katharina Foyn Bøe,

·  Bjørnar Erikstad, f. 1981, Ramberg, trekker seg, Hans Jacob Lauritzen,  f. 1995, Tolvsrød, kommer inn

·  Anna Nilsen Martin,  f. 1977, Eik

·  Leif Flemming Bakke, f. 1964, Presterød, trekker seg, Nicolay Grove-Knudsen, f. 1973, Sentrum, kommer inn

·  Torstein Fjeldet Lunde, f. 1980, Røren i Slagen

·  Trine Moos, f. 1970, Jarlsø

·  Frode Stenstrøm, f. 1972, Narverød

·  Morten Asplin, f. 1963, Vear

·  Arne Olaussen, f. 1951, Solvang

·  Tone Jørgensen, f. 1970, Tolvsrød

·  Fred Dahl, f. 1959, Husøysund

·  Elisabeth Trevland, f.  1964,  Presterød

·  Jens Christian Mikkelsen, f. 1976,  Robergrønningen

·  Axel Even Haraldsen, f.  1964, Solvang

·  Arnulf Hestnes, f. 1948, Solvang

·  Tove Kværne, f. 1962, Sentrum

·  Jacob Vermelid Helgesen, f. 1985, Eik

·  Veslemøy Klavenes-Berge, f. 1973, Tolvsrød

·  Knut Bergan, f. 1947, Søndre Berg

·  Borgny Hovland, f. 1935, Ringshaug

·  Knut Arnesen, f.  1962, Sentrum

·  Ove Roar Buan, f. 1960,  Tolvsrød

· Harald Berg, f. 1991, Tolvsrød

Kommentarer til denne saken