= Vestfold er her

 – Kjempefin, sier Heidi Nilsen fra Tønsberg om sin nye jobb som magasinselger; hennes første jobb på 30 år. Hun var den første som meldte seg til å selge =Vestfold, som mandag kom i salg på gata i Vestfold-byene. Bladene gikk fort unna, forteller hun. Magasinsalget gir vanskeligstilte en ordentlig jobb, der de kan tjene egne penger.

– Kjempefin, sier Heidi Nilsen fra Tønsberg om sin nye jobb som magasinselger; hennes første jobb på 30 år. Hun var den første som meldte seg til å selge =Vestfold, som mandag kom i salg på gata i Vestfold-byene. Bladene gikk fort unna, forteller hun. Magasinsalget gir vanskeligstilte en ordentlig jobb, der de kan tjene egne penger. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: =Vestfold kom på gaten mandag. Magasinet selges på gaten av vanskeligstilte, som slik får en ordentlig jobb og tjener sine egne penger.

DEL

Første selger som meldte seg var Heidi Nilsen da Stiftelsen Erlik åpnet sin =Vestfold-butikk på hjørnet av Tollbodgaten og Kong Sverres gate.

Gikk raskt unna

Heidi Nilsen kjøpte ti blader og la i vei til sitt salgssted øverst på Torvet. Der ble hun raskt utsolgt.

– Det kosta meg ikke mange minuttene å bli kvitt dem, sier Heidi Nilsen med et stort smil.

Hun gikk tilbake til butikken i Tollbodgaten 17, satte seg ned og tok en kopp kaffe, før hun igjen skulle ned på Torvet.

– Nå skal jeg ta med 16 blader, fortalte hun.

– Hvordan synes du jobben med å selge =Vestfold er?

Glad for jobben

– Den er kjempefin. Første jobben jeg har hatt på 30 år! Nå er klokka snart 12, og i dag har jeg klart meg uten en «rev» så langt, sier en kjempefornøyd Heidi Nilsen.

Selgerne kjøper magasinene de skal selge for 25 kroner stykket og selger dem på gaten for det dobbelte. De beholder 25 kroner pr. blad som sin inntekt.
=Vestfold-butikken bestyres av miljøarbeider Arnljot Auby. Han er spent på hvor mange selgere som melder seg.

LES OGSÅ: Bymisjonen gjenåpnet i Tomsbakken

Merker positiv interesse

– Jeg er veldig glad for å ha åpnet og for at tilbudet er oppe og går. Det jeg venter på nå er flere selgere, sier Arnljot Auby.

– Alle jeg prater med er positive og sier de vil kjøpe magasinet. At det er marked for det i Vestfold, er helt sikkert, sier Auby.

=Vestfold er et månedsmagasin, og førsteutgaven har et opplag på 6000 blader.
Hovedoppslaget er om den allsidige kunstneren Odd Børretzen. Et portrett av ham pryder forsiden.

Magasinet har en miks av Vestfold-stoff og stoff som er felles for alle Stiftelsen Erliks magasiner, det vil si =Oslo, =Østfold, =Drammen og det kommende =Innlandet.
Camilla Svingen og Vera Delmark Hovden, henholdsvis daglig leder og økonomiansvarlig for Stiftelsen Erlik, var til stede under åpningen av =Vestfold-butikken i går.

– Gjør noe med mennesker

– To verdener møtes og snakker sammen når selger møter kjøper. Det møtet gjør noe med mennesker. Kjøper får mer kunnskap og forståelse for vanskeligstilte, og selger føler seg mer akseptert og likeverdig, sier Camilla Svingen.

At alle mennesker er like mye verdt, er akkurat det tegnet = symboliserer.

Artikkeltags