Vil ha fire nye år på Stortinget

Svein Flåtten er Vestfold Høyres eneste stortingsrepresentant i dag. Han vil gjerne ha en fjerde periode.

Svein Flåtten er Vestfold Høyres eneste stortingsrepresentant i dag. Han vil gjerne ha en fjerde periode. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Svein Flåtten (H) ønsker fire nye år på Løvebakken. For øvrig blir det store utskiftninger på Høyres liste.

DEL

Kandidatene som sto på de fire neste plassene ved stortingsvalget i 2009, har nemlig alle sagt nei til å stille ved valget neste år.

Både Anne Gro Olafsen fra Sandefjord, Geir Smeby fra Tønsberg, Anne Holmsen fra Larvik og Stian Tvede Karlsen fra Nøtterøy har lagt de rikspolitiske ambisjonene på hyllen, i hvert fall inntil videre.

Dermed ligger det an til en åpen og spennende nominasjonsprosess i Vestfold Høyre. Mye tyder riktignok på at Flåtten får fornyet tillit på topp.

LES OGSÅ: Her er den nye Høyre-lederen

Men meningsmålingene tyder pr. i dag på at Høyre kan få tre stortingsrepresentanter i Vestfold. Dermed kan det fort bli kamp om de tre-fire neste plassene på listen.

67 år gamle Svein Flåtten har representert Vestfold på Stortinget siden 2001. Før det hadde han en lang karriere bak seg i næringslivet, bl.a. som eier og leder i selskapene Sveisemekanikk AS og Sandvik Mekaniske AS.

Han var bystyrerepresentant i Sandefjord i seks år før han kom på Stortinget, og var leder av Vestfold Høyre fra 2004 til han gikk av tidligere i år.

LES OGSÅ: – Nå må vi få bru over fjorden

Artikkeltags