Mer lyn og torden på vei

Lyn i nærheten av Ringshaugveien natt til fredag. Det ventes mer uvær.

Lyn i nærheten av Ringshaugveien natt til fredag. Det ventes mer uvær. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter en intens natt med mye nedbør, lyn og torden så har ikke værgudene tenkt å gi slipp på Østlandet riktig ennå.

DEL

VESTFOLD: – Det har vært intenst i natt. Men det kommer mer på morgenen og formiddagen fredag, forteller vakthavende statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til tb.no klokken 06.30.

LES OGSÅ: Lynet slo ned og startet brann – vinduer og dører ble blåst ut

Torden på vei fra Skagerak

Uværet har skapt store problemer i Vestfold og Østlandet. Lynet slo blant annet ned i en bolig i Re slik at vinduer og dører ble blåst ut.

– Det ligger fortsatt tordenbyger i Skagerak som skal oppover Oslofjorden fredag morgen og formiddag. Vi regner med at været vil roe seg fredag ettermiddag og kveld. Lørdagen starter rolig, men så venter vi byger igjen lørdag kveld, sier han.

I Holmestrand fikk flere vann i kjelleren på grunn av kraftig nedbør.

LES OGSÅ: Nesten 700 mistet strømmen

Mange lynnedslag

Han forteller at det har vært mange lynnedslag i løpet av natten. Men akkurat hvor mange har han foreløpig ikke oversikt over.

– De som fikk det kraftigste været i natt var områdene rundt Oslofjorden. Men det har vært lyn og torden helt opp til Bergen og langs kysten av Sørlandet. Vestfold, Telemark og deler av Buskerud har hatt mye uvær natt til fredag og fredag morgen, opplyser han.

– Jeg har inntrykk av at et slikt voldsomt uvær med lyn og torden som vi har nå ikke skjer så ofte på denne årstiden. Men når forholdene ligger til rette, slik som nå, blir det et voldsomt vær. Skikkelig høstvær, forklarer han.

SE VIDEO: Store skader på hus i Re etter lynnedslag

Artikkeltags