Han har jobbet i Tønsbergs Blad i flere omganger og var nyhetsredaktør og senere ansvarlig redaktør før han jobbet i konsernledelsen i Edda Media og senere Amedia. Da han kom tilbake og overtok stafettpinnen etter Marit Haukom, ble han den ellevte ansvarlig redaktøren i rekken.

Debatt, alvor og humor

– Nå ser vi fram til et år med fest og moro.

Allerede i januar begynner moroa, se hele programmet nederst i saken.

Tønsbergs Blads samfunnsoppdrag er å sørge for at innbyggerne får informasjon, at de får tilgang til nyheter og å være en arena for debatt.

– Vi ønsker å være limet i lokalmiljøet. Først og fremst skal vi sørge for at leserne våre får nyhetene når de skjer. Samtidig satser vi på at vi det neste året vil være enda mer synlige med aktiviteter og arrangementer, sier Kydland.

Storsatsing lørdag 7.mars

Samfunnsredaktør Marie Olaussen har tretten års fartstid i Tønsbergs Blad – og har ansvaret for debattstoffet. I jubileumskomiteen er hun arrangementsansvarlig – og har lagt opp ett tettpakket program gjennom hele året. Nå ligger billettene ute på TicketCo.

– Jeg gleder meg veldig til å vise fram journalistikken vår gjennom alle arrangementene i det gamle bryggekapellet, sier hun.

Programmet for året er variert og ment å favne innbyggere i alle aldergrupper – og med varierte interessefelt. Fire lørdager inviterer hun til «å bli med bak journalistikken». Og dagen før kvinnedagen står det store navn på plakaten i det som blir et show på Oseberg kulturhus.

– Jeg må jeg si det er veldig moro at vi har tatt debattsatsingen vår på kvinnedagen fra nett- og papirmagasin til et veldig bra liveshow i Oseberg kulturhus 7. mars. Det er jeg veldig stolt av at vi gjør, sier Olaussen.

Journalisten Caroline Criado Perez kommer fra London for å snakke om hvorfor verden er skrudd sammen for menn, og hva det gjør med hverdagen til kvinner.

– Dette er interessant forskning for alle, og hun har fått en medalje fra dronning Elizabeth for formidlingen sin. Det er ganske kult. På samme scene står komikerne og samfunnsrefserne Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik - og publikum er invitert til innspillingen av deres podkast Tusvik og Tønne, sier Olaussen.

Mer enn papiravis og nettavis

Flere ganger i året inviterer avisen til frokostmøter med annonsører.

– Der informerer vi om våre kanaler og produkter, og deler caser som både har gått bra og ikke fullt så bra. Vi vil fortelle lokalt næringsliv om bredden i vår kompetanse. At vi er mer enn bare papir og nettaviser, men at vi jobber med målgrupper, videomarkedsføring, videoproduksjon, innholdsmarkedsføring, sosiale medier, bare for å nevne noe. Det er en arena hvor næringslivet kan samles og bli bedre kjent både med hverandre og oss, sier key account Yvonne Laursen.

Startet av en boktrykker

I løpet av året arrangerer Tønsbergs Blad en boligkonferanse, frokostmøter for annonsører, fotoutstillinger og konkurranser.

Selve «bursdagen» for avisen er mandag 3. august. Den uken kan innbyggerne oppleve vandreteater i byens gater.

Det er boktrykker Hans Jürgen Magnus Hansen som grunnla Tønsbergs Blad, avertissementsbladet for Byen og Omegn i 1870. Den gangen holdt avisen til i Kammegaten. Etter det har avishuset flyttet på seg flere ganger via Kong Sverres gate, Håkon Gamles gate, Bjellandåsen – og til dagens lokaler på Brygga.

Tønsbergs Blad 150 år, jubileumsprogrammet 2020

Lørdag 11. januar TB Live «Bak reportasjen», Bryggekapellet

Lørdag 29. februar TB Live «Fake news», biblioteket

Lørdag 7. mars «Dagen før dagen» Stort show i Oseberg kulturhus med journalist Caroline Criado-Perez, Lisa Tønne og Sigrid Tusvik

Lørdag 21. mars TB Live i Bryggekapellet. Journalist Lars Døvle Larssen forteller Tønsbergs Blads historie

Fredag 8.mai Teknologikonferansen og «Det spirer», Oseberg kulturhus og Foynhagen

Mandag 3. august Tønsbergs Blad er 150 år

Mandag 3. august – torsdag 7.august Vandreteater i byen «Hør –hør. Dette er Tønsberg»

Torsdag 26. september TB hyller demokratiet, Tønsbergs Blads lokaler

Torsdag 15. oktober Boligsamling på Støperiet

Lørdag 17. oktober TB Live «Intervjuet», bryggekapellet

Lørdag 7. november TB Live «Bak saken», bryggekapellet

I tillegg arrangeres fire frokostmøter med annonsører. Bilder fra Tønsbergs Blads fotoarkiv stilles ut i byen. Det dukker opp flere overraskelser i løpet av året.