Marie og Sigmund har mye penger å dele ut – håper å drukne i søknader

GAVEMILDE: Samfunnsredaktør Marie Olaussen og ansvarlig redaktør Sigmund Kydland håper på mange søknader fra lag og foreninger når Tønsbergs Blad og Øyene sammen skal dele ut over én million kroner.

GAVEMILDE: Samfunnsredaktør Marie Olaussen og ansvarlig redaktør Sigmund Kydland håper på mange søknader fra lag og foreninger når Tønsbergs Blad og Øyene sammen skal dele ut over én million kroner. Foto:

Tønsbergs Blad skal denne våren dele ut over én million kroner sammen med Øyene til lag og foreninger i avisenes nedslagsfelt.

DEL

– Med bakgrunn i Tønsbergs Blads og resten av Amedias gode resultater, er det flott å få lov til å gi tilbake rett til våre lesere, sier ansvarlig redaktør av Tønsbergs Blad, Sigmund Kydland, som synes det er ekstra stas at dette skjer i jubileumsåret til Avisen. Tønsbergs Blad fyller 150 år i 2020, og markerer det gjennom hele året.

Støtte til viktig arbeid

Amedia er eierkonsernet til Tønsbergs Blad og 72 andre lokalaviser over hele landet. Det er konsernet som nå har etablert en pott på 25 millioner kroner som de 73 avisene nå skal dele ut. Pengene er øremerket allmennyttige tiltak i regi av lokale lag og foreninger, spesielt aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge.

Summen hver enkelt avis deler ut variere fra 100.000 kroner for de minste avisene, til én million kroner for de største. Tønsbergs Blad og Øyene har altså til sammen over én million kroner til fordeling

– Vi synes det er veldig gøy å dele ut et så stort beløp. Vi skriver mye om masse flott aktivitet som foregår i vårt nedslagsfelt, sier Kydland, og fortsetter:

– Og vi synes det er veldig hyggelig at vi nå skal kunne gi økonomisk støtte til at lag og foreninger kan gjøre enda mer viktig arbeid.

Enkelt å søke

Søknadsfristen er 25. mars. Det er opprettet en egen nettside der du søker.

– Det er enkelt å søke om støtte til ditt formål. Bare gå inn på nettsiden, så får du all hjelp der, sier Sigmund Kydland.

Inne på siden finner du en kort beskrivelse hva du må gjøre for å søke. Det ligger også en mer detaljert hjelperguide der.

Et bidrag til lokalsamfunnene

Konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, sier midlene som nå deles ut har utspring i Amedias gode resultat i 2018. Utdelingen nå mener han vil være med å styrke båndene mellom Amedias lokalaviser og samfunnet de dekker.

– Det er en hovedoppgave for våre aviser å engasjere leserne og alle som bor i lokalsamfunnet til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter, sier han.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Søknader om støtte rettes til avisene som skal fordele midlene og avgjøre hvem som får støtte.

I Tønsbergs Blad jury sitter Sigmund Kydland og samfunnsredaktør Marie Olaussen. I juryen til Øyene sitter ansvarlig redaktør Tor Aslesen og journalist Nina Therese Blix.

Her søker du.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.