Gå til sidens hovedinnhold

Tør du forske i din egen blindsone?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei du ... ja du ja. Sjefen over alle sjefer. Du som er sjef i eget liv. Du som kommer verdensvant inn i rommet og bare tar det. Du som tar rommet kanskje uten å observere og uten å ta innover deg at det er andre enn ditt eget ego som trenger oppmerksomhet akkurat nå.

Hvordan ser det ut der i din egen blindsone, tenker du kanskje?

Du kan tenke og du kan ville finne ut av det, men da må du tørre å spørre en du er trygg på og stoler på. En som du tror vil fortelle deg hele sannheten om det andre snakker om når du har gått ut av rommet. For der, der finner du innholdet i din egen blindsone. Det kan smerte å høre det, men det kan også gjøre deg stolt og fornøyd. Forhåpentligvis lærer du av det som kommer og vokser som menneske. Kanskje slipper du å ture fram og sette dype spor i de medmenneskene og livene du ubevisst kan komme til å tråkke på.

Noen ganger selvsagt uten selv å vite det, mens de du kjenner aller best kunne ha fortalt deg det hvis du bare gav dem muligheten til det. Andre ganger fordi du faktisk ikke er bedre enn det.

Spørsmålet blir, hvem ønsker du å være?

Det får meg til å tenke på dikteren Tor Ulven sine ord «Du lever et hemmelig liv i en annens minne».

Du kan påvirke hva det minne om deg skal være. Det kan bety noe for deg og det betyr definitivt noe for de du møter på din vei. Lykke til!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.