Mistet flyplassjobbene i 2015 – nå kan de få millionerstatning

LA NED VIRKSOMHETEN – SA OPP ANSATTE: Da Widerøe ble handlingagent på Torp i 2015, valgte bakkeselskapet Aviator å legge ned sine tjenester. Lagmannsretten har nå slått fast at oppsigelsene var ulovlige, og at de ansatte har rett til jobb i Widerøe Ground Handling.

LA NED VIRKSOMHETEN – SA OPP ANSATTE: Da Widerøe ble handlingagent på Torp i 2015, valgte bakkeselskapet Aviator å legge ned sine tjenester. Lagmannsretten har nå slått fast at oppsigelsene var ulovlige, og at de ansatte har rett til jobb i Widerøe Ground Handling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå har de tidligere Aviator-ansatte på Torp vunnet i retten for andre gang. Widerøe vurderer å anke saken på nytt.

DEL

(Østlands-Posten) Agder lagmannsrett gir de ansatte medhold i at  var ulovlige, melder HK-Nytt torsdag.

Ni ansatte skal få jobbene sine tilbake, og de totalt 20 saksøkerne får åtte millioner kroner i erstatning, slår retten fast.

LES OGSÅ: 20 Aviator-ansatte til retten for å få tilbake jobbene sine

«Bare ni ansatte krevde å få jobbe i Widerøe, to av dem er HK-medlemmer, sju Fellesforbunds-medlemmer. De andre har fått seg andre jobber. Alle de 20 saksøkerne har imidlertid fått erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og oppreisning på til sammen åtte millioner kroner», refererer HK-Nytt fra dommen.

Erstatningene for den enkelte strekker seg fra 474.000 til 1.487.000 kroner. Widerøe Ground Handling må i tillegg dekke de ansattes saksomkostninger fra både tingretten og lagmannsretten på totalt 943.000 kroner.

LES OGSÅ: Hevder Widerøe sa de ikke hadde behov for flere ansatte – så ansatte de 50 nye

Mistet jobben

Bakgrunnen er at Aviator RFLY AS i 2015 tapte en anbudsrunde mot Widerøe Ground Handling AS om bakketjenestene på Torp. Høsten 2015 mistet alle ansatte i Aviator jobben, og Widerøe Ground Handling overtok.

20 av de Aviator-ansatte mente at dette var en virksomhetsoverdragelse. Da skal – etter loven – de oppsagte få et tilbud om å fortsette i sine stillinger i det nye selskapet.

Widerøe hevdet at dette ikke dreide seg om virksomhetsoverdragelse, og ansatte kun to av mange tidligere Aviator-ansatte.

Widerøe Ground Handling ble i tingretten dømt til å betale de 20 ansatte 6,2 millioner kroner, i tillegg til saksomkostninger på 510.000 kroner.

Widerøe anket til lagmannsretten, som behandlet saken i desember 2017.

Vurderer å anke

Widerøes advokat Knut-Marius Sture sier til HK-Nytt at han er overrasket over dommen i lagmannsretten, og mener den ikke er juridisk riktig.

– Vi vil bruke litt tid på å vurdere om vi skal anke saken til Høyesterett, sier han til HK-Nytt, som først omtalte dommen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken