Gå til sidens hovedinnhold

Torvdans og bøtteballett

Artikkelen er over 1 år gammel

Innbyggerfesten lørdag fylte Torvet med folk, og ble slik sett en vellykket markering av at vi nå bor i en ny og større kommune.

Nå var kanskje gratis konsert og pølser et vel så stort trekkplaster som feiringen av nye Tønsberg, men uansett er det viktig å ha noen slike anledninger hvor vi ser at vi er ett, stort fellesskap.

LES OGSÅ: Det ble akkurat den folkefesten alle ville ha

Fremmøtte Tønsbergs Blad snakket med, var positive til at Re og Tønsberg har gått sammen og spente på hva den nye kommunen kan oppnå. Det er de ikke alene om, for samtidig som det er mye entusiasme for prosjektet, er det krevende når to organisasjoner skal bli én, særlig når det må kuttes flere titalls millioner på toppen av det hele. Blant dem som merker dette er lærere og elever i tidligere Re kommune, der de nå bare skal ha renholdspersonale i klasserommene to og en halv dag i uken mot tidligere fem.

LES OGSÅ: Kommunen kutter i renhold for å spare penger – nå må lærere ta vaskejobben: – Dette er helt, helt feil

En lærer forteller til Tønsbergs Blad at de har fått en liste over de selv må bidra med av rengjøring. Virksomhetsleder Gro Pettersen i Tønsberg kommunale eiendom bekrefter at det er kuttet i renholdet ved skolene i Re etter sammenslåingen, men understreker at det ikke er meningen at lærere skal stå for renholdet.

LES OGSÅ: Disse 122 punktene vil den nye Tønsberg-makten gjennomføre i løpet av fire år – se hele den politiske plattformen her

Det aner oss at det her har vært en kommunikasjonssvikt, men i så fall bør kommunens ledelse forklare seg nærmere overfor lærere og foreldre i tidligere Re. Lærerne har en presset hverdag som det er, og bør få bruke arbeidstiden til det skole egentlig handler om. At kommunen har en akutt økonomisk utfordring og må spare, har vi forståelse for. Men på lengre sikt bør ikke renhold og annet vedlikehold bli en stadig innsparingspost. Da kan regningen bli desto større i etterkant, og ansatte og brukere får ikke det miljøet de fortjener.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.