Advarer om krevende trafikkforhold i påsken

PÅSKEKØ: – Stress ned. Alle skal trygt fram, er rådet fra veivesenet.

PÅSKEKØ: – Stress ned. Alle skal trygt fram, er rådet fra veivesenet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Statens vegvesen: – Mange har det ubegripelig travelt i påsketrafikken.

DEL

Skal du være på farta i påsken? Da har Statens vegvesen en viktig melding til deg. De advarer nemlig om at stor trafikk og skiftende vær kan bli krevende for folk som skal ut og kjøre.

– Påskefolket er flinke og ansvarlige i trafikken. Men vær likevel på vakt. Selv med en sen påske kan det fortsatt bli skiftende vær- og føreforhold, spesielt på og over fjellene. Økt trafikk betyr økt risiko, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

– Stress ned. Alle skal trygt fram, er hans råd.

LES OGSÅ: Veivesenet: – Bruk hodet når du pakker bilen

100 påskeulykker

Hver påske skjer det ifølge en pressemelding fra veivesenet om lag 100 trafikkulykker med personskader. I fjor mistet to livet i påsketrafikken, mens det tilsvarende tallet for de fem foregående årene har variert fra fire til sju personer.

– Om du tilpasser farten etter forholdene, ikke stresser og sikrer både passasjerer og last, bidrar du til en trafikksikker påske for både deg, dine og alle andre som ferdes på norske veier. Mange har det ubegripelig travelt i påsketrafikken. Alle skal trygt både fram og tilbake, sier veidirektøren.

LES OGSÅ: Tatt i 171 km/t på E18 – da røk lappen

Stadig sikrere

I påsketrafikken i 2016 registrerte Statens vegvesen 76 alvorlige trafikkulykker, hvor to mistet livet og 11 ble hardt skadd. I gjennomsnitt de ti siste påskene har fire mistet livet.

Tallene varierer noe fra påske til påske, men tendensen er klar: Stadig sikrere i trafikken på norske veier, skriver veivesenet i pressemeldingen.

– Dette er mer enn bare tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke er det en tragedie som rammer familie, kolleger, venner og lokalsamfunn. Vi har alle et felles ansvar for å redusere risikoen. Vi skal ha alle trygt fram i påska, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken