En jente omkom etter at hun ble påkjørt på sykkelstien i Brattåsveien på Nøtterøy torsdag morgen. Det opplyste politiets innsatsleder på stedet klokka 8.40.

Den 11 år gamle jenta var på vei til skolen da hun ifølge politiet på stedet sannsynligvis ble rygget på av en lastebil som arbeidet langs sykkelstien, og sjåføren så ikke jenta komme.

Ulykken skjedde ikke langt fra Torbjørnrødveien og noen hundre meter fra Brattås skole. Det var i morgentimene veldig tåkete på stedet.

Veien var lenge stengt forbi ulykkesstedet og forbi skolen.

Klokka 13.20 opplyser operasjonsleder Anne Meyer til avisen at veien er åpnet for trafikk igjen.

Teknikere fra politiets krimgruppe ankom ulykkesstedet for å gjøre en rutinemessig undersøkelse av ulykken.

LES OGSÅ Kommuneoverlegen: – Flere kommer til å trenge hjelp i dagene framover

Kriseteamet varslet

Nødetatene ble varslet om ulykken ved 08.15-tiden.

– Vi var første nødetat på stedet, politiet kom like etter. Dessverre ble med en gang klart at vi ikke kunne gjøre noe. Personen var omkommet. Vi bidro med å få stengt veien og prøvde etter beste evne å prate med dem som var på ulykkesstedet. Det kom også raskt flere lærere til stedet og tok seg av barna som var på vei til skolen. Dette er det aller verste med jobben. Her er veldig mange berørt og våre tanker går til de pårørende og alle de andre, sier brannmester Arne Sørum.

Ambulansepersonell forsøkte gjenoppliving da de kom fram til stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Kriseteamet i Nøtterøy kommune er nå på vei til skolen. Der er også de pårørende, sa operasjonsleder Anne Meyer til avisen klokka 9.10.

Førerkortet til lastebilsjåføren, en mann i 30-årene, er ifølge politiet rutinemessig beslaglagt etter ulykken.

– Politiet har snakket med vedkommende, og også han får krisehjelp, sier Meyer.

LES OGSÅ:

Tenker på familien

Ordfører Roar Jonstang sier dette er en forferdelig hendelse.

– Våre tanker går nå til foreldre og søsken. Kriseteamet sitter i møte nå for å gi den beste oppfølging til de involverte. Kommunen har også sendt folk til skolen for å bistå dem der, sier ordføreren.

Brattås skole har cirka 200 elever i 1. til 7. trinn.

Vår reporter på stedet, Vegar Vatn, fortalte at mange elever i 10-tiden var i ferd med å sykle hjem fra skolen, eller ble hentet med bil av foreldre.

Som følge av ulykken, har kommunen tilrettelagt for følgende:

Nøtterøy kirke er åpen for alle i kveld, torsdag kl 14-21 og fredag kl 14-19, og Nøtterøy kirke flagger på halv stang i det aktuelle tidsrom.

For involverte og berørte i lokalmiljøet som har behov for å samles eller ønsker noen å snakke med, er Maria Rindsem, Hilde Forsmo og Lena Sjølie fra kommunens kriseteam tilgjengelige på idrettshuset på Tømmerholt fra kl 18-20 i kveld, torsdag, opplyser leder service og kommunikasjon, Helen Wedberg.

LES OGSÅ: Gatekjøkken hastestengt på grunn av dårlig renhold