– Tusenvis kjører med for dårlige dekk i Vestfold

VINTERDEKK: Etter fem år er det på høy tid å skifte ut de gamle vinterdekkene, mener kommunikasjonssjef i Gjensidige Arne Voll.

VINTERDEKK: Etter fem år er det på høy tid å skifte ut de gamle vinterdekkene, mener kommunikasjonssjef i Gjensidige Arne Voll. Foto:

Over 8.000 bilister i Vestfold kjører rundt med utslitte vinterdekk.

DEL

(Sandefjords Blad) Torsdag kveld, fredag og lørdag vil snø og lave temperaturer skape vanskelige kjøreforhold i Sandefjord, melder yr.no. Da er det ekstra viktig å ha orden på framkomstmiddelet.

– Etter maks fem år bør man absolutt skifte vinterdekkene, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

En undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige viser at fem prosent av bilistene har vinterdekk som er seks år, eller eldre.

(Saken fortsetter under bildet)

KLAR OPPFORDRING: – Skift dekk i tide og ikke vent til det er for sent, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

KLAR OPPFORDRING: – Skift dekk i tide og ikke vent til det er for sent, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Foto:

Overrasket over antallet

Ifølge en pressemelding fra forsikringsselskapet, kjører over 170.000 nordmenn på for gamle dekk. I tillegg svarer 30.000 at de har mer enn 10 år gamle vinterdekk.

– Det er uheldig at så mange kjører med eldgamle vinterdekk, men samtidig er vi gledelig overrasket over at tallene ikke er høyere, sier Voll, som hadde fryktet et betydelig høyere tall.

Venter til det er for sent

Kommunikasjonssjefen forteller at forskjellen mellom nye og gamle dekk er så stor at det står mellom liv og død.

– Gamle vinterdekk dobler bremselengden, selv med lovlig mønsterdybde. Uten å være riktig skodd for vinterføre, kan du også få redusert erstatningen med mange tusen kroner dersom uhellet skulle være ute, sier han.

Voll oppfordrer førere til å skifte dekk i tide.

Artikkeltags