Gå til sidens hovedinnhold

Trafikksikkerhet i søkelyset

Artikkelen er over 1 år gammel

Den siste tiden har det vært stort fokus på stort antall biler som kjører gjennom boligområdet på Træleborg, ofte i høy fart. Dessverre er ikke dette et problem kun på Træleborg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har samme problem mange flere steder i kommunen vår, hvor en skulle tro at folk burde kjøre saktere og mer forsiktig grunnet lekende barn eller barn på vei til skolen. Se bare til Vear, hvor det stadig er politikontroll ved skolen og mange blir tatt. På Ringshaug er problemet det samme, folk kjører som griser. Sem har også blitt nevnt i media flere ganger. Det finnes sikkert mange slike problemer rundt alle skolene i kommunen vår. Ofte er det foreldrene selv som kjører som griser. Hvorfor gjør man dette, når man vet det er så mange barn der? Personlig tror jeg folk gjør dette fordi de er stressa. Man glemmer seg bort fordi man bare MÅ rekke noe. Så glemmer man fort at det finnes barn som krever spesielle hensyn, fordi barn ikke kan trafikkreglene like godt som oss voksne. Barn er impulsive.

Les også

Forfallet har vart i årevis. Nå har naboene fått nok: – Det har bare blitt verre og verre

Trafikksikkerhetstiltak blir derfor viktig. Folk må minnes på at man må kjøre sakte og forsiktig, og det må vi gjøre ved å tvinge folk til å ta andre ruter eller kjøre saktere. Som i Larvikgata på Træleborg hvor man enkelt kan sette opp betonggriser for å hindre gjennomkjøring. For oss i MDG er det viktig å etablere hjertesoner rundt skolene. Dette vil si å ha en maksfart på 30 km/t i en sone rundt skolen, I tillegg til å etablere flere sikkerhetstiltak som fartsdumper, endring av trafikkmønster, nye overganger, belysning, sikkerhet rundt skolebusser, miljøgater osv. Dette bør være en standard rundt alle kommunens skoler. For det er barna våre som er viktigst, ikke det om du rekker møtet ditt som du er for sent ute til.

Les også

Etterlyser tiltak: – Vi har to gamle fartshumper og fortausstumper som ender ut i ingenting. Det er en dødsfelle

Trafikksikkerhetstiltak bør også gjøres på skoleveiene. Det må legges til rette for at barna kan gå eller sykle til skolen selv. Da hadde vi kanskje unngått stressende foreldre som kjører barna til skolen, og dermed redusert trafikken? Barna har også godt av litt fysisk aktivitet til og fra skolen, men da må vi vite at det er trygt og at de ikke blir kjørt ned på veien. Så det blir feil å fokusere kun på Træleborg, vi må ha en standard for alle skolene i kommunen og tilhørende skoleveier. Fordi Tønsberg skal være en kommune hvor barn ler.

Da er det godt å vite at kommunens administrasjon allerede jobber med å lage en trafikksikkerhetsplan med hjertesoner. Punktene ovenfor ble tatt inn i budsjettforhandlingene før jul, og planen er at administrasjonen skal legge dette frem som sak til høsten. Denne planen gleder jeg meg veldig til å se, for det er absolutt på tide at noe gjøres for sikkerheten til barna våre!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.