Fryktet at verdens største refleks skulle renne bort

TRUET REKORDFORSØKET: Brannvesenet tok torsdag turen opp til Torvet for å bidra med å forebygge at overvannet skulle gjøre at reflekshjertet ble ødelagt.

TRUET REKORDFORSØKET: Brannvesenet tok torsdag turen opp til Torvet for å bidra med å forebygge at overvannet skulle gjøre at reflekshjertet ble ødelagt. Foto:

Torsdag ble det gjennomført rekordforsøk på Torvet i Tønsberg. 30.000 reflekser ble til én stor, men på grunn av regnværet i ettermiddag måtte brannvesenet bistå for å redde hele forsøket.

DEL

I forbindelse med den nasjonale refleksdagen torsdag, ble Torvet fra klokken 07.00 i morges dekket med 30.000 små reflekser.

Refleksene dannet til slutt et hjerte på 130 kvadratmeter, som er ny rekord. Bergen hadde den forrige rekorden, som var på rundt 80 kvadratmeter.

Men med regnvær utover ettermiddagen var mange redde for at hele reflekshjertet skulle renne bort. Og brannvesenet ble kontaktet med forespørsel om de kunne bistå.

(Saken fortsetter under bildet)

VOKSTE: Reflekshjertet på 130 kvadratmeter vokste time for time, og ble til slutt et vellykket rekordforsøk.

VOKSTE: Reflekshjertet på 130 kvadratmeter vokste time for time, og ble til slutt et vellykket rekordforsøk. Foto:

– Vi var ikke vonde å be, og dro opp til Torvet. Der la vi ut en 2,5 tommers brannslange på 25 meter og fylte den med vann. Den fungerer fint som en vannavleder, sier brannmester Trond Abrahamsen.

Tross alt regnet vokste det store reflekshjertet time for time.

Statens vegvesen, Vestfold fylkeskommune, Tønsberg-livet, Vestfold Kollektivtrafikk og Trygg Trafikk sto bak stuntet.

Fra dagen etter, altså fredag, inviteres skoler, barnehager og andre som har behov for refleks til å komme og hente på Torvet. Refleksene som blir til overs skal deles ut av VKT på bussene.

Artikkeltags