Gå til sidens hovedinnhold

Trafikkuhell i Presterødbakken: Dette har vi ventet på!

En avklaring om Presterødkrysset som det sikkert er flere enn jeg som lurer på..

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har sett trafikkorken ut av sentrum og opp Presterødbakken i alle år, og har med glede fulgt utvidelsen av veibanen her. Stor var forskrekkelsen da vi oppdaget at det kom et 2+-felt i høyre felt opp bakken.

Vi kjører med jevne mellomrom fra sentrum til Narverød. Det går helt perfekt når vi er to eller flere i bilen og kan benytte høyre felt opp bakken. Risikoen for sammenstøt er stor når man er alene i bilen og må benytte venstre felt for å komme dit.

LES OGSÅ: Hastevurderer 2+-feltet etter klagestorm: – Folk opplever stor usikkerhet og utrygghet

Man kan ikke bytte felt underveis opp bakken eller på toppen, men må antakelig, etter reglene, følge venstre fil helt inn i rundkjøringen for så å blinke og ta til høyre ut av rundkjøringen.

Er klar over at biler i rundkjøring har forkjørsrett, men her må risikoen for sammenstøt allikevel være svært stor når det kommer en bil fra 2+-feltet og som skal rett fram i rundkjøringen? For ikke å snakke om at flyten i trafikken blir helt borte når en bil må skifte fil og krysse andres veibane.

LES OGSÅ: Raser etter livsfarlige episoder i 2+-feltet: – Må ikke være Einstein for å skjønne at dette går til helvete

I dag ser vi i TB at det har vært trafikkuhell ved filbytte. Dette har vi ventet på! Tenk hvor flott traffikken ville blitt avviklet hvis høyre felt var øremerket gjennomgående og trafikk mot høyre i rundkjøringen, og venstre felt kun var merket gjennomgående trafikk? Det må da være flere enn oss som ikke forstår hvilke vurderinger som ligger til grunn for dette 2+-feltet?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.