Sjåføren var fra før siktet for brudd på paragraf 3 i veitrafikkloven – som omhandler aktsomhet. Fredag opplyser Sør-Øst politidistrikt at siktelsen er utvidet til uaktsom forvoldelse av en annens død (straffelovens paragraf 281). Straffeparagrafen har en strafferamme med fengsel i inntil seks år.

LES OGSÅ: Jente (11) omkom i trafikkulykke på Nøtterøy

Mannen var fredag inne til nytt avhør hos politiet. Der ble han orientert om at siktelsen mot ham er utvidet.

– Etterforskningen er nå inne i en avsluttende fase der man bare venter på en ekstern rapport fra Vegvesenets ulykkesanalysegruppe – UAG, opplyser politiadvokat Nina Magnussen Røed.

På grunn av sakens alvorlige karakter er det Statsadvokaten i Telemark og Vestfold som avgjør hvorvidt det reises tiltale mot mannen.

Den elleve år gamle jenta syklet på en sykkelsti på vei til Brattås skole på Nøtterøy da ulykken inntraff 15. september. Påkjørselen skjedde bare noen hundre meter fra skolen.

LES OGSÅ: Rektor: – Det kjennes meningsløst å miste en så god og nydelig jente

Jentas foreldre ble fredag orientert om den utvidede siktelsen.Sjåføren var fra før siktet for brudd på paragraf 3 i veitrafikkloven – som omhandler aktsomhet. Fredag opplyser Sør-Øst politidistrikt at siktelsen er utvidet til uaktsom forvoldelse av en annens død (straffelovens paragraf 281).

Straffeparagrafen har en strafferamme med fengsel i inntil seks år.

Den elleve år gamle jenta syklet på en sykkelsti på vei til Brattås skole på Nøtterøy da ulykken inntraff. Påkjørselen skjedde bare noen hundre meter fra skolen 15. september.

LES OGSÅ: – Sånne som deg skulle aldri dø!