Bilister snudde uten å hjelpe - politiet sjokkert

Øvre Eiker  20180115.
Tre personer er skadd i en trafikkulykke i Øvre Eiker i Buskerud mandag ettermiddag. En person er  er kritisk skadet. En personbil, et vogntog og en semitrailer var innblandet i ulykken. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Øvre Eiker 20180115. Tre personer er skadd i en trafikkulykke i Øvre Eiker i Buskerud mandag ettermiddag. En person er er kritisk skadet. En personbil, et vogntog og en semitrailer var innblandet i ulykken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens lastebilen fortsatt sto i full fyr, snudde bilister i veibanen og kjørte bort fra ulykkesstedet - istedenfor å hjelpe.

DEL

BUSKERUD: – Som trafikant og medmenneske har man plikt til å hjelpe når noen er i nød. Jeg kan ikke forstå at noe er viktigere i en slik situasjon enn å hjelpe, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth ved Sør Øst politidistrikt.

I og med at dette var en stor ulykke med flere involverte, hvorav det ene kjøretøyet sto i full fyr, var det behov for mange å under redningsarbeidet.

LES OGSÅ: – Vis hensyn, bilister!

En bilist gjorde sin plikt

– Vi fikk telefoner fra mange bilister som kom tidlig til ulykkesstedet. Mange av disse hadde nok også brannslukkingsapparat i bilene. Istedenfor å snu, for å rekke noe de mener er viktigere, burde de ha blitt og hjulpet, sier Groth.

Heldigvis var det en av bilistene, som kom til ulykkesstedet, som gjorde sin plikt og bisto for å redde sjåføren i den brennende lastebilen.

– Denne mannen fikk i seg noe røyk under innsatsen. Han ble fraktet med ambulanse til sykehuset for sjekk, sier Groth.

LES OGSÅ: Nå blir det kaldere – det kan bety mer trøbbel

Artikkeltags