Trangt på Brygga

«Syklistene bør opptre langt mer hensynsfullt både her og i Nordbyen»

«Syklistene bør opptre langt mer hensynsfullt både her og i Nordbyen»

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange vil være på Tønsberg brygge sommerstid, men i koronaåret 2020 skaper det en del utfordringer. Fungerende kommuneoverlege Per Kristian Opheim forteller at enkelte utesteder i byen var veldig nær ved å bli stengt på minuttet sist lørdag som følge av brudd på smittevernreglene. På to steder satt folk altfor tett sammen. Et tredje sted var problemet både avstanden mellom gjestene og at det ble servert drikkevarer rett fra baren. Reglene sier nemlig at utesteder med skjenkebevilling skal ha servering med bordene, slik at gjestene i minst mulig grad beveger seg rundt i lokalet.

Kommunens folk valgte å opptre smidig og lot stedene holde åpent fordi personalet var lydhøre og gjorde noe med problemene da de ble tilsnakket. Det var klokt av begge parter. Samtidig må kommunehelsetjenesten, eventuelt med hjelp fra politiet, ikke nøle med å sette makt bak kravene hvis utesteder og gjester ikke etterkommer påleggene de får. Norske myndigheters strategi for å møte Covid-19-pandemien fremstår så langt som en suksess, men skal det fortsette slik, er det viktig at vi alle er oss bevisst at pandemien ikke er over og at vi fortsatt må være forsiktige.

Trangt om plassen er det også ute på bryggeplankene, der flere nå ber om sykkelforbud fordi mange syklister sykler fort og ikke viser nok hensyn. Fartshumpene gir ikke nok effekt, mener de. Vi er enige i at syklistene bør opptre langt mer hensynsfullt både her og i Nordbyen. Samtidig er det ingen god løsning å tvinge dem opp i f.eks. Nedre Langgate. Striden viser først og fremst hvor viktig det er å få realisert de tiltakene i Bypakke Tønsberg-regionen som skal legge bedre til rette for alle som sykler og går gjennom Tønsberg.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken