En suppe av overtramp og vilt upassende kommentarer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg reagerer kraftig på et innlegg av en Loke Aashamar som kom på trykk i TB i dag som er enda et tillegg i den pågående trans-debatten. Dette innlegget mener jeg er rent søppel og stiller seg ikke som et debattinnlegg, mer en suppe av overtramp og vilt upassende kommentarer.


Hva reagerer jeg på?

■ Spekulasjon omkring en offentlig persons kjønnsorgan, med påfølgende latterliggjøring av deres orientering.
■ Helt og holdent feil bruk av denne personens foretrukne pronomen som et virkemiddel å hånle av tanken på at man kan identifisere seg som et annet kjønn enn man er født som. Dette er et sterkt overtramp og viser manglende respekt for den man debatterer med i et offentlig rom. Jeg reagerer sterkt på at dette fikk slippe gjennom redaksjonen.
■ Det nevnes at det er en mulighet at en transperson kan gjøre et overgrep (!). Det i seg selv er så latterlig som argument at det er hårreisende det fikk lov å stå i dette såkalte innlegget. Hvem som helst kan begå et overgrep, det er ikke et holdbart argument i noen som helst retning. Å vise til enkeltsaker hvor mennesker har vært involvert i kjønnsskifte av ymse grunner beviser eller motbeviser ingenting. 
■ Forfatter sier at diagnose er ikke i seg selv et sykdomsstempel. Det indikerer altså at han selv er kvalifisert som enkeltperson å uttale seg om sykdomsbegrepet generelt, og sette spørsmål ved om det å være trans er en sykdom, selv om absolutt ingen i det offentlige gjør det. Trans-saken er fortsatt under utvikling, men de fleste innenfor psykisk og fysisk helse i Norge mener at det å identifisere seg som trans ikke er en sykdom. Det burde kanskje være nevnt for nyansen skyld? At en enkeltperson skal få bruke spalteplass på dette er sterkt ubehagelig, synes jeg.
■ Så er det barna da. Som lures inn i en eller annen trans-konspirasjon. Ung.no nevnes, som er et statelig organ for å informere unge i ulike spørsmål, og som ikke har noen overordnet agenda, verken hit eller dit. Det hele avsluttes med en slags underliggende konspirasjonsteori. 

Dette innlegget er en farse, og jeg skremmes av at TB så dette som et konstruktivt og godt argumenterende innlegg i trans-debatten. En ting er selvsagt rom og plass for ulike syn, men når en argumenterer uten logikk, og samtidig sender en stor middelfinger til en offentlig person på ekstremt upassende vis, burde redaksjonen ha gått over.

I retningslinjene for bidrag står det:
«I debattene krever vi en respektfull og saklig tone. Diskuter sak, ikke person. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags