Etter 3229 førsteplasser ga Borg seg for ganske nøyaktig ett år siden. Han har imidlertid tatt på seg kuskedrakten et par ganger etterpå; også lørdag i Hest360-løpet der prinsesse Märtha Louise debuterte som travkusk.

– Hun gjorde som hun hadde fått beskjed om, men hesten Kick Off Classic hadde ikke sin beste dag. Uansett; hun var dyktig; Märtha Louise har fine kjørehender; det så jeg tidlig, uttalte 66-årige Borg som ble nummer tre med Kemas Starlight.

Prinsessen endte på syvendeplass av åtte; Garfieldz Prinze og Kristine Kvasnes ble disket.

– Det var kjempegøy. Men jeg var sykt, sykt nervøs tidlig på dagen. Jeg tenkte, at du tør? Hva er det egentlig du holder på med, sa prinsesse Märtha Louise i etterkant og avslørte tanker og tilstand i timene før debuten som travkusk.

Lettet og fornøyd

I etterkant av et løp som ble vunnet av Kristian Malmin og Uendy Z.S. var hun både lettet og fornøyd.

– Jeg gjorde som jeg hadde fått beskjed om. Og jeg synes jeg klarte meg ganske bra, sa 46-åringen som har tatt travmiljøet med noe som ligner en liten storm.

Lørdag gjorde hun noe som hun sammenlignet med å hoppe i fallskjerm – hvilket hun også har gjort.

– Hun har et vinnende vesen og er en flott person. Det har vært et scoop å få henne med i sporten. Jeg håper hun blir med videre, sier Hans Christian Holm til Equus. Han er årets norgesmester og var en av kuskene i Hest360-løpet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Rask kontring fra prinsessen

Märtha, som var favoritt til 2,5 ganger pengene, byttet 2. utvendig med dødens etter 600 meter; helt etter planen til trener Trond "Buller'n" Anderssen. Men Kick Off Classic fulgte ikke planene...

Ekspertene var enige: - Hesten var ikke god nok.

Da kontret prinsessen på pressekonferansen etter løpet:

– Jeg har lært at man aldri skal skylde på hesten...

«Det må jeg tenke på»

Om hun skal kjøre travløp igjen? Spørsmålet ble stilt av mange, men hovedpersonen lot svaret bli hengende i luften:

– Det må jeg tenke på. Da må jeg ta permanent lisens, svarte Märtha Louise som la opp som aktiv sprangrytter i år 2000.

I fjor gjorde hun et lite comeback i salen – før årets overgang til sulky og tøffe travhester:

– Her går det veldig mye fortere. Jeg skjønner at vi snakker om hestekrefter, sa prinsessen som har sin egen Youtube-kanal; Hest360 der Geir Kamsvåg er hennes makker. Fokuset er, som navnet mer enn antyder, på hest.

– Vi skal prøve å samle hele heste-Norge, uttaler Märtha Louise med blikket fram i tid. 

* Norsk Rikstoto gir bort hele overskuddet fra løpet, og dette vil gå til et hesterelatert fond i regi av Hest360.no. Omsetningen i løp 4 på Bjerke stoppet på 211.261 kroner.