(Nettavisen)

Det er en herlig travuke vi har foran oss med Super Saturday som ukens soleklare høydepunkt. Lørdag er det klart for svenske V75-finaler på Solvalla med internasjonal V75 og lørdag kveld er det Gulljackpot i V75 på Jarlsberg. Det er ellers fastsatt jackpot i V75 hver tirsdag frem til utgangen av mai med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten. Onsdag er det V86 fra Solvalla/Åby med hele 17 millioner i premiepotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Jackpot er det også i kveld der ingen norsk bane kjører løp. Det betyr stor omsetning i kveldens V64-omgang fra Gävle der det 1 136 015 SEK ekstra i sekserpotten. Mandagen innledes med internasjonal V5/V4-lunsj på Jarlsberg og det er denne vi heretter skal konsentrere oss om i denne artikkelen. V5-spillet er først ut med spillestopp allerede kl 11.35, mens V4-spillet som innledes V5-3 har spillestopp kl 12.35. Jeg velger bankerfri løsning i V5-spillet, mens jeg spiller med banker i V4-spillet.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til mandagens V5-omgang på Jarlsberg. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 522

Dobbeltbanker i V5-3
Kapasitetshesten 4 Marengo debuterer i regi Åsbjørn Tengsareid i dag og det er gode rapporter på den høykapable femåringen. Var med i årgangsløpene i fjor, men feelingen er at denne burde hatt mer penger på "bok". Fint fjerdespor bak bilen i dag og skal være ett klart førstevalg. Jeg dobler opp med tolvårige 8 Smiley som var kanongod vinner fra dødens sist og har hevet seg ytterligere i regi Frode Hamre.

Motivert favoritt fra Joakim i V5-1
Joakim Hansen/Bjørn Duestad har en veldig fin hest i den svenskfødte fireårsvallaken 5 Bottnas Jaguar som pådrar seg ett stort favorittstempel i V5-1. Sterk vinner fra dødens sist, men møter noe skjerpet motstand i dag. Er uansett en motivert favoritt i V5-1.

Overspilt favoritt i V5-2
Frode Hamres stallhester blir alltid mye spilt og i de fleste tilfellene med rette. Men at 7 Call Me Solfrid skal være storfavoritt i V5-2 er jeg mer skeptisk til. Hun vant riktignok to løp som treåring, men har ikke utmerket seg som en tøffing. I dag er det sjuendespor bak bilen i V5-2 og det er snakk om sprint. Jeg syner den store favoritten i V5-2 i dagens V5-lunsj på Jarlsberg.

Tengsareid kan få en fin lunsj
Det er ganske bra klasse på V5-4/V4-2 og 5 Lykkje Proffen blir mitt førstevalg. Etter at trener Jan Rune Gaustad har kusket hesten i de to siste løpene, er Åsbjørn Tengsareid tilbake som kusk i dag. Kapasitetstraveren gjør sin årsdebut og blir min favoritt i ett ellers flott løp.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Gode Hamre-sjanser i DD-løpene
Frode Hamre har favoritten både i V5-5/V4-3/DD-1 og i V4-4/DD-2. I sistnevnte løp setter han seg selv opp som kusk for første gang med den USA-fødte fireåringen 3 Access. Denne har møtt svært gode hester i sine tre første løp på norsk jord og møter mye billigere motstand i dag. Jeg bruker 3 Access både som min V4-banker og som min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Årets første for Hopus
I V5-5/DD-1 er det 3 Hopus Castelle som er Frodes seiersvåpen. Holdt seg til trav på Klosterskogen sist, men litt overraskende var det at ikke vallaken kunne utfordre stallkompisen Popthechampagne mot mål. Fikk riktignok en drøy siste sving, men skuffet litt likevel. Men er en riktig favoritt i V5-5 i dag.