Mange av oss her i landet bor sånn til at vi har kort vei til naturen på en eller annen måte. Det kan vi være glade for! Under følger et utvalg grunner til å utforske mer av hva naturen nært der du bor har å by på i tiden som kommer.

1: Bedre helse, trivsel og mestring for alle

Friluftslivet byr på helsebringende fysisk aktivitet, men også avkobling og naturopplevelser for livet. Alt dette virker positivt på oss mennesker, og nylig kunne vi lese om forskning som viste at vi ikke trenger å være lenge ute i naturen før stressnivået synker. Barn leker dessverre stadig mindre ute, og de trenger akkurat som voksne å finne på varierte aktiviteter som kan lokke oss ut. Mye av det vi kan finne på ute er rett og slett morsomt!

Barna har en unik sjanse til å bli kjent med friluftslivet, oppleve turglede og mestring gjennom å være med i Barnas Turlag på Nøtterøy, Tønsberg, Sem, Re eller andre steder i vårt område.

2: Det er bra for lommeboka

Mange opplever nå trangere privatøkonomi og at det er mindre penger til fritidsaktiviteter og reiser enn før. Det kan få oss til å tenke litt nytt. Selv om økonomien blir strammere, kan vi fortsatt reise og oppleve. Hva det koster avhenger av hva vi legger opp til. Å ta middagen utendørs på en vanlig hverdag, dra på aketur eller skape en eventyrstund rundt et bål koster ikke noe.

Starter man turen hjemme, kan man også få til telttur eller besøk til en DNT-hytte uten å bruke mye penger. Husk at barn overnatter gratis eller svært rabattert på selv- og ubetjente DNT-hytter.

3: Opplevelser av ro i en urolig tid

Mange kjenner nok på at vi lever i en usikker tid. Jeg vil hevde at det er lite som slår naturen når det gjelder å koble av og å skape en lomme av ro dersom verden føles vanskelig og omgivelsene krevende. Det kan vi trenge alle sammen og det kan gi sårt tiltrengt kvalitetstid med familie eller venner.

En del av oss vil få en ny nabo fra Ukraina eller et annet sted i året som kommer, og jeg håper vi blir gode på å inkludere andre i friluftslivet. Det kan også være en nabo som er ensomme, bekjente som trenger litt inspirasjon til å komme seg ut eller en nabofamilie som vil på tur sammen med andre.

Kom i gang!

DNT Tønsberg og Omegn inviterer til gratis uteaktiviteter for hele familien under Kom deg ut-dagen, søndag 5. februar på Trollsvannstua. Dette kan være en fin anledning til å bli bedre kjent med vår nærnatur, og å snakke med oss om info fra vårt tilbud. Jeg håper mange vil være med på å sparke i gang vinterfriluftslivet, og får ideer til fine aktiviteter i denne mørke vintertiden. Det passer for alle, enten man har mye erfaring med å være ute i naturen eller er nysgjerrig på å oppleve mer av det.

God tur, og velkommen ut!