– Vi har ingen grunn til å heve oss over rusmisbrukere på noen som helst måte, de lever med og rundt oss hver dag. Jeg føler et slags ansvar for å hjelpe dem, sier Nina Nesheim.

LES OGSÅ: – En vanskelig vinter, vi strør hele tiden

Stor nytte

Nesheim er eier og daglig leder for Tønsberg Yoga, og etter påske skal hun og kollega Øystein Amundsen i gang med undervisning for rusavhengige i lokalene til Kirkens Bymisjon. Hun mener at yoga er noe de rusavhengige kan ha stor nytte av.

– Yoga får kroppen til å slappe av og gjør at en blir mer glad i seg selv. Mange rusavhengige sliter med å akseptere seg selv og er svært anspente. Det er derfor jeg mener at de kan ha stort behov for dette, og dermed kjenne på det å få litt fred med seg selv, sier hun.

Yogainstruktøren har lenge vært engasjert i å hjelpe de litt svakerestilte i samfunnet og har sett effekten av det.

– Jeg har tidligere undervist på blant annet Vestfoldklinikkene og har sett hvilken effekt yoga har på mennesker på avrusning. De er sårbare og skjøre, og da hjelper det å komme inn i et godt miljø, hvor det positive er fokus. Da kan yogaen bidra i fasen hvor de skal bygge seg opp igjen, sier hun.

Starter etter påske

Og Nesheim presiserer at det ikke stilles noen krav til de som skal delta.

– Jeg har absolutt ingen forventninger. Første timen er tirsdag etter påske, og kommer det en, to, tre eller ingen så spiller det ingen rolle. Og om de vil se på litt først så går det fint. Jeg tenker vi bare skal gjøre oss kjent i starten og bygge tillit, det er det viktigste. Vi kommer til å være der hver tirsdag og torsdag, sier hun.

LES OGSÅ: Anders og Jørgen vil sette verdensrekord over Grønland – må klare seg med fem timer søvn

Samarbeidsprosjektet har gått over en lengre periode og det har tatt tid å få alle brikkene på plass.

Prosjektet er også et samarbeid med og inspirert av et allerede eksisterende konsept, som kalles for «back in the ring» som ble startet av Alexander Medin i Oslo. Et konsept som bygger på å hjelpe folk med å komme tilbake i livet og til samfunnet, gjennom blant annet yoga.

– Prosjektet er et samarbeid mellom oss i Tønsberg Yoga, to tidligere rusmisbrukere, Guy Solberg i Færder kommune og Vanda Engelstad, Alexander Medin bak Back in the ring og Kirkens Bymisjon. Vi alle har et stort ønske om å hjelpe rusmisbrukere til et bedre og mer meningsfylt liv.

Gleder seg

Og hun gleder seg til å sette i gang.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe med de involverte og ikke minst rusmisbrukere. De har levd og lever et utfordrende liv, som vi uten tvil har mye å lære av. Det er klart det er tøft og en helt annen måte å jobbe på, men jeg gleder meg aller mest, sier hun.

LES OGSÅ: Kripos advarer foreldre og ber dem prate med ungdommene sine