Gå til sidens hovedinnhold

Samtlige ordførere støtter Holmestrand maraton

Artikkelen er over 8 år gammel

Samtlige Vestfold-ordførere ber Idrettsforbundet ta til fornuft og droppe motstanden mot Holmestrand maraton.

I en pressemelding som ordførerne, fylkesordfører Per-Eivind Johansen inkludert, sendte ut tirsdag ettermiddag, ryker det av kritikken mot Idrettsforbundet.

HER KAN DU LESE HVORFOR: Friidrettsforbundet vil stanse Holmestrand maraton

– Holmestrand maraton er et lavterskeltilbud som favner over både de av oss som liker å løpe eller foretrekker å gå.

Betenkte

– Vi er derfor svært betenkte til at Norges Idrettsforbund har tatt initiativ til å legge ned mosjonsløpet som engasjerer så mange mennesker på en så positiv måte, skriver ordførerne, med underskrift fra alle som én.

LES OGSÅ: Skal løpe for kreftsaken

I pressemeldingen skriver de 14 ordførerne, og fylkesordføreren, rett ut at "Vi støtter Holmestrand maraton!".

– For andre året på rad har Tomas Pinås arrangert Holmestrand maraton. Vi har hatt gleden av å delta i mosjonsløpene, og har full tillit til at overskuddet går til den ideelle stiftelsen “Aktiv mot kreft”, skriver ordførerne videre.

Ambassadører

– At løpet har et ideelt formål er en viktig årsak til at vi har stilt opp som ambassadører for arrangementet, og det har vært en viktig årsak til at vi har deltatt i løpet.

Ordførerne mener at slike lavterskeltilbud er det viktigste tiltaket som finnes for folkehelsen, særlig fordi det ikke koster stort mer enn et par gode sko.

LES OGSÅ: Sporty forbilder gir jernet

– Det er viktig å ta vare på mosjonsbølgen, samt oppfordre enda flere til å bruke mer tid på helsefremmende mosjon. Løp krever ingen store investeringer. Derfor er vi også svært betenkte til et arrangementssystem som øker prisen, og dermed løfter lista for hvem som vil og kan delta.

Vestfolds mest prominente politikere har konsultert ekspertisen før de skrev brevet.

Ekspertise

– Ifølge idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner er det ikke noe i norsk lov som forbyr private å legge til rette for idrettsarrangementer, skriver de, og tilføyer:

– Tilbudet Tomas Pinås er drivkraften til, er for mange et mål som får oss opp av godstolen og ut i naturen for å trene. Derfor støtter vi hans engasjementet, og ber Norges Idrettsforbund ta til fornuft!

Brevet er undertegnet av alle ordførerne, blant andre disse: Bjarne Sommerstad, Andebu; Ragnar Lindås, Hof; Alf Johan Svele, Holmestrand; Børre Jacobsen, Horten; Roar Jonstang, Nøtterøy; Thorvald Hillestad, Re; John Marthiniussen, Tjøme; Petter Berg, Tønsberg – og fylkesordfører Per-Eivind Johansen.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.