Finn treningssenteret som passer deg best

Inger Johanne Danielsen har vært medlem hos Active i 27 år og gir fortsatt alt på trening. Hun deltar også i treningskonkurransen til senteret, Hyper Active.

Inger Johanne Danielsen har vært medlem hos Active i 27 år og gir fortsatt alt på trening. Hun deltar også i treningskonkurransen til senteret, Hyper Active. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Nyttårsforsett eller ei, her er noen tips til deg som ønsker en kickstart på treningen.

DEL

– Det er stor variasjon i treningstilbudet, og det er der det ofte kan gå galt. Tenk etter hva du ønsker deg for det kommende året, sier Inger Flønes i Forbrukerrådet.

Hun mener at man ofte ikke klarer å følge opp målene man har satt. Når du ser etter et passende treningssenter, er det viktig å tenke på hva du ønsker deg i et langsiktig løp. Flønes har følgende råd:

– Du må tenke på hva du ønsker ut av det nye året. Hvilke behov har du? Hvor lenge ønsker du å binde deg? Ønsker du muligheten til å delta i gruppetimer? Kan avtalen fryses om nødvendig?

Hvert år får Forbrukerrådet henvendelser fra folk som vil klage på tilbudet til det lokale treningssenteret, eller som vil ut av treningsavtalen de skrev under på da nyttårsforsettene sto sterkt i minne.

LES OGSÅ: Slik mestrer du vinterløping

Bind deg til forsettene

– For mange vil det passe best med bindingstid hvor prisen er den samme, mens for noen kan det være lurt å få seg et abonnement uten binding, sier Flønes.

Noen treningssentre har lange åpningstider med full tilgang til alt av utstyr, mens andre satser på barnepass, fellestimer i sal eller råd og veiledning.

– Hvis du vet at du klarer å holde på motivasjonen, kan det være greit å melde seg inn på et treningssenter med bindingstid og fast månedspris, men dette spørs helt på deg selv og din vilje til å fortsette ut året, sier Flønes.

LES OGSÅ: Dette gir deg best mosjon om vinteren

Treningsabonnement med binding får du blant annet hos Wellness Club, Puls, Mål og Mening, Active Family og Velotel. Som oftest er denne bindingen på tolv måneder, men det er mulig å binde seg for en kortere periode, hvis du for eksempel skal reise eller flytte det kommende året.

– Etterspørselen hos oss er størst de første ukene i januar, da alle starter med ny motivasjon og nyttårsforsetter om å komme i form, sier Birgit Brosø, markedsansvarlig hos Active Family.

Hos blant annet Active Family og PULS har de startet opp en kampanje for de treningslystne, hvor man slipper å betale innmeldingsavgiften.

– Etter mange år med erfaring har vi lagt merke til at det lønner seg å være tidlig ute med kampanjetilbud, sier Brosø.

(TB+) LES OGSÅ: Trening på gamlemåten

Behold motivasjonen

Hos Active har de en pågående treningskonkurranse, Hyper Active, der man får poeng etter hvor ofte, variert og kontinuerlig man trener. Et lignende tilbud finner du hos Puls, Motivasjonskampanjen, hvor spekteret av muligheter er bredt.

– Vi ønsker å premiere de som trener hos oss for den flotte innsatsen de legger i treningen. I tillegg til Motivasjonskampanjen har vi en egen nyttårskampanje hvor vi tilbyr pakkepris for nye medlemmer, sier Bente Wahl Sandvold, daglig leder hos Puls.

LES OGSÅ: Slåss om å trene deg

Motivasjonskampanjen, som Hyper Active, er til for at du som kunde på et treningssenter skal holde motivasjonen oppe og få lyst til å dra på trening.

Artikkeltags