Skuespiller Cengiz Al vant «Skal vi danse: All stars» i fjor. Det skapte et ønske om å fortsette med dansingen. Lørdag tok han med seg dansekunnskapen sin for å holde workshop på Extend i Tønsberg.

– Det hele startet med at jeg ville danse mer etter «Skal vi danse». Så jeg skrev på Instagram: «Jeg savner å danse. Hvem vil danse med meg?». Da fikk jeg masse svar og mange av dem nevnte Extend i Tønsberg. Da tenkte jeg at her må jeg ta kontakt, sier Cengiz Al.

– Jeg danset aktivt i fem år fra jeg var 13 til 18, men så kom «Skam» og da ble det mye mindre. Det var ikke før «Skal vi danse»-deltakelsen at det ble mer av dansingen. Da så jeg at jeg fortsatt hadde det i meg selv om det var fem år siden sist. Derfor valgte jeg å ta det opp igjen.


Cengiz holder nå danse-workshops ved siden av skuespillerkarrieren. Grunnen til det er at han ønsker å gi tilbake til fansen.

– Jeg synes det er viktig å møte de som heier på deg og som er glad i å se deg gjøre ting. Yrket mitt er jo skuespill og folk kommer for å se på skuespill og sånn. Derfor er dette min måte å gi noe tilbake til dem og vise at jeg faktisk bryr meg, ikke bare gjennom Instagram.


Betyr mye

Cengiz forteller at dans har hatt stor betydning for ham, både personlig og karrieremessig.

– Dansen har jeg hatt ved siden av meg hele tiden. Karrieren jeg har nå er jo på grunn av dansen. Jeg har egentlig bygd hele livshistorien min gjennom dansen med tanke på samboer og barn. Alt har skjedd gjennom det. Sånn sett har det betydd alt.

Dette synes Tobias Pedersen og Ruun Jahre om dagen:


– Trodde det var spam

Eier og daglig leder på Extend danseskole, Camilla Samuelsen Matre sier at hun først var skeptisk da hun ble kontakten av Cengiz.

– Jeg trodde først det var spam, men så viste det seg at det faktisk var han og at han ønsket å komme hit for å ha danse-workshop, sier Camilla Samuelsen Matre.

Hun forteller at da hun annonserte at Cengiz skulle holde kurs på danseskolen, ble det fullbooket på rekordtid.

– Det har aldri blitt fullt så fort noen gang. Vi måtte derfor sette opp et ekstrakurs.


Ba om en halvtime mellom timene for å snakke med ungdommene

Matre sier at elevene har lært masse, ikke bare dans.

– Han ba om en halvtime mellom timene. Da tenkte jeg først at han kanskje ville ha litt pause, men det han ville var å få tid til å snakke med gjengen.

– Han er en skikkelig bra fyr og et veldig godt forbilde, avlsutter hun.

LES OGSÅ:Professor: – Kiwi, Rema 1000 og Extra driver med prisvasking

LES OGSÅ:Julia Marie (29) fikk kraftig allergisk reaksjon: – Jeg er så glad for at de forsto alvoret. Det er ingen selvfølge.