Også i år skal festglade folk ut og nyte livet i bl.a. sommerbyen Tønsberg sammen med gode venner. Dette er verdifullt på mange måter. Likevel må jeg minne om at kvelden ikke er fullført før folk er fraktet trygt «hjem» igjen når utelivsbransjen stenger dørene.

Erfaringen fra politiet og andre er at vold og krangel inntreffer i økende grad rundt den tiden da folk stimler sammen for å få nattmat eller transport for å komme seg hjem igjen. En fantastisk kveld kan ende med menneskelig lidelse og voldsomme kostnader. Jeg oppfordrer til, og ønsker at, bussene går på «riktige» tidspunkt i sommersesongen, slik at vi får effektivt fraktet folk bort fra sentrum og hjem igjen rundt stengetider.

I tillegg håper jeg at drosjenæringen får utnyttet sin kapasitet fullt ut nå som det er flere som kan levere slike tjenester. Jeg er ikke i tvil om at ekstra kroner brukt på transport når byen «koker» med festglade og slitne folk som skal hjem, er vel anvendte penger. Det skal få voldshendelser til før de samfunnsøkonomiske kostnadene og de menneskelige lidelsene blir utrolig store.

Dette kan vi forebygge, dette kan vi gjøre noe med. Det viktigste er å hjelpe folk raskt og effektivt ut av sentrum. Lett tilgjengelig transport til riktig tid er det beste vi kan gjøre for festglade folk i sene nattetimer. Jeg ønsker alle fantastiske sommerkvelder på byen og en trygg tur hjem igjen.