Bolærnebåten starter sesongen

STARTER SESONGEN: Skipper Øyvind Sæter om bord i Færderfjord. Fra denne helgen kan han frakte deg til og fra Bolærne og Fulehuk.

STARTER SESONGEN: Skipper Øyvind Sæter om bord i Færderfjord. Fra denne helgen kan han frakte deg til og fra Bolærne og Fulehuk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du lyst på en tur til Bolærne i helgen, er Færderfjord klar til å ta deg med ut.

DEL

Vårsesongen er i gang for skipper Øyvind Sæter om bord i Færderfjord. Helgerutene er på plass, nå er båtens hjemmehavn flyttet til området mellom roklubben og de nye blokkene, øst for Dags Marked. Byggevirksomheten ved fiskebrygga har betydd at både Klipperfjord og Færderfjord har måttet flytte på seg.

– Vi er klare for vår andre sesong med passasjerfart til Bolærneøyene og Fulehuk, sier skipper Øyvind Sæter. – Nå i vårsesongen er det en del fart med skoleunger til leirskolen der ute, men i helgene er vi klare for vanlig passasjertrafikk. Båten er overhalt, og har fått en del  oppgraderinger.

Fram til sankthans kjører båten kun i helgene, fredag, lørdag og søndag, men i sommersesongen er det daglige avganger fra Tønsberg. I fjor fraktet Færderfjord 9600 passasjerer tur og retur Bolærne og Fulehuk, en god miks av fastboende og turister. Fra høsten, det vil si etter 19. august, reduseres tilbudet til helger slik som nå om våren.

Færderfjord er 22 meter lang, og har kapasitet til å ta med seg 72 passasjerer.

Artikkeltags