Verdens største dugnad nærmer seg. Og Jan Petter trenger din hjelp.

STARTKLARE: Jan Petter Bergan (tv)  og Ole Sverre Lund leder arbeidet før TV-aksjonen 22. oktober. De oppfordrer deg til å melde deg på som bøssebærer allerede nå. Det kan bli den viktigste søndagsturen du går i år.

STARTKLARE: Jan Petter Bergan (tv) og Ole Sverre Lund leder arbeidet før TV-aksjonen 22. oktober. De oppfordrer deg til å melde deg på som bøssebærer allerede nå. Det kan bli den viktigste søndagsturen du går i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets TV-aksjon står for døra, også kallt «verdens største dugnad». Nå kan du melde deg på til årets viktigste søndagstur.

DEL

I år er det UNICEF, og deres arbeid for barn i Syria, Sør-Sudan, Mali, Pakistan og Columbia som skal nyte godt av ditt bidrag, og aksjonskomiteene i kommunene arbeider allerede med å skaffe bøssebærere. I Tønsberg er det Ole Sverre Lund og Jan Petter Bergan som leder aksjonen 22. oktober.

– I år setter vi i gang over 40 barnehager med aktiviteter, for å synliggjøre aksjonen og fokuserer på solidaritet barn til barn, sier Lund. – Barn i Syria trenger mye, og får de heller ikke skolegang, har de ikke noen muligheter til å klare seg når de vokser opp. I det utbombede landet finnes det nesten ikke skoler igjen, og lærerne er enten drept, skadet eller blitt borte. Barna der og de andre landene som er valgt ut i denne TV-aksjonen,  trenger virkelig at vi engasjerer oss, sier han.

LES OGSÅ: Villaeiendom på Nedre Råel blir omgjort til husklynge

Viktig søndagstur

– Allerede nå kan publikum melde seg på som bøssebærer, vi trenger totalt 450. De må sette av to timer søndag 22. oktober, og gjør da en dugnad for trengende barn sammen med 100.000 andre rundt om i landet, sier Bergan.

Ønsker du å være bøssebærer, kan du gå inn på internettsiden blimed.no for å registrerer deg.

– Det er den måten du får registrert deg på. Da finner du fram til den kommunen du bor i, og får mulighet til å velge området du vil gå i. Da får du kvittering på SMS på sted og oppmøteplass. Det er alltid to som går sammen, så det kan bli en hyggelig tur, sier Bergan.

Nytt av året er at du kan vipse over penger, skulle du være så uheldig å glemme å ta ut penger. I fjor ble det samlet inn 1,5 millioner kroner i Tønsberg, da til inntekt for Røde Kors. Lund og Bergan legger ikke skjul på at de godt kan tenke seg at beløpet blir høyere i år.

LES OGSÅ: Tyra (18) vil stoppe barneekteskap i Norge: – Norge bør tette smutthullet som tillater det

Vil gjerne øke

– Vi har satt oss som mål at hver innbygger gir 40 kroner, det er i så fall en økning på kun tre kroner fra i fjor. Vi lå langt etter for eksempel resultatet i Re i fjor, men målet er å nærme oss, sier Lund. – Der oppe har også næringslivet vært flinke til å støtte TV-aksjonen, så derfor var jeg i frokostmøtet til Tønsberg Næringsforening torsdag morgen og fortalte om aksjonen. Så får vi se om det hadde noen virkning, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.