Det gikk da opp for oss at vi måtte laste ned en app for så å kjøpe bussbilletten med denne, og det skal gjøres før en entrer bussen. Vil det si at vi da skulle vente en halv time på neste buss pga. at vi ikke visst om dette og i tillegg ikke er flinke med slike ting? Eller finnes det en løsning som vi ikke visste om?

Vi tok sjansen og tok bussen til byen mens vi fiklet med å få betalt, hvilket vi ikke rakk før vi skulle gå av. Hvis det hadde kommet kontrollør, hadde vi antagelig måttet ut med to store gebyrer fordi det er gjort omtrent umulig for mange å få kjøpt billett. Er det slik det skal være? Skal samfunnet nekte mennesker som ikke har kunnskap om hvordan kjøpe billett å kjøre buss uten at en risikerer å måtte betale bøter for sniking, eller hva? Etter min forstand er det kraftig diskriminering av spesielt eldre mennesker, som vel er den største gruppen som ikke er veldig flinke med smarttelefoner.

Samtidig pøses det på med at en skal bruke sykkel eller gå, ikke bruke bil (det er jo nesten blitt et fyord) hvis den ikke er elektrisk, og det sto også skilt på bussen eller på stoppestedet om at en helst ikke skal bruke bussen. Kan noen ansvarlige politikere og /eller Tønsbergs Blad gi meg noen forklaring på på hvilken måte en skal få gjort nødvendige ærend hvis en er i den gruppen som hverken er i stand til å sykle eller gå kilometervis, ikke har bil og ikke vet hvordan en løser billett på bussen? Venter på svar.

Hvor er Tønsbergs Blad som tar inn en artikkel om dette uten noen form for kritiske kommentarer eller spørsmålsstilling?