Politiet etterlyser stjålne Munch-litografier

LOVER DUSØR: Oslo politidistrikt har i lengre tid etterforsket en sak der to litografier av Edvard Munch er forsvunnet. De to litografiene er «Syk pike» («Sick child») og «Døden i sykeværelset». Her er det «Døden i sykeværelset» som er avbildet.

LOVER DUSØR: Oslo politidistrikt har i lengre tid etterforsket en sak der to litografier av Edvard Munch er forsvunnet. De to litografiene er «Syk pike» («Sick child») og «Døden i sykeværelset». Her er det «Døden i sykeværelset» som er avbildet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

To Munch-litografier er stjålet fra en adresse i Oslo-området. Politiet ønsker ikke å si hvor.

DEL

Oslo politidistrikt har i lengre tid etterforsket en sak der to litografier av Edvard Munch er forsvunnet. De to litografiene er «Syk pike» og «Døden i sykeværelset».

Begge bildene ble på et tidspunkt oppbevart samme sted i Oslo-området, men på grunn av etterforskningen ønsker ikke politiet å si hvor litografiene var da de ble borte.

LES OGSÅ: Her klatret tyvene inn før de robbet barnehagen: – Det er fortvilende

– Det er ingen tegn på at det er gjennomført et innbrudd på dette stedet, og ingen andre verdisaker er forsvunnet, selv om det var betydelige verdier på samme sted, opplyser politiet.

Oslo politidistrikt har i lengre tid etterforsket en sak der to litografier av Edvard Munch er forsvunnet. De to litografiene er «Syk pike» («Sick child») og «Døden i sykeværelset». Her er det «Syk pike» som er avbildet.

Oslo politidistrikt har i lengre tid etterforsket en sak der to litografier av Edvard Munch er forsvunnet. De to litografiene er «Syk pike» («Sick child») og «Døden i sykeværelset». Her er det «Syk pike» som er avbildet. Foto:

Forsikringsselskapet som representerer eieren av «Syk pike», har utlovet en dusør på opptil 500.000 kroner hvis noen har opplysninger som fører til at litografiet kommer trygt tilbake til eieren.

Artikkeltags