Politiet i Vestfold undersøker nå om gjerningsmennene bak hjemmeranet i Tønsberg kan ha tilknytning til flere ran i Sverige og et ran i Kongsvinger i august i år.

– Det er vanlig at vi ser om personer kan ha tilknytning til flere saker, sier politioverbetjent Knut Erik Ågrav.

LES OGSÅ: Par i 70-årene ranet med kniv hjemme, politiet leter etter tre maskerte menn

Undersøker ran i Sverige og Kongsvinger

Søndag kveld tok flere ranere seg inn i et bosted i Alingsås i Sverige, hvor de bandt fast beboerne, som ble sittende fastbundet i opp til 15 timer.

Dette skriver svenske Aftonbladet.

– Vi har ikke undersøkt om disse gjerningsmennene kan ha tilknytning til ranet i Tønsberg, men vi undersøker flere hendelser av lik karakter i Sverige samt et ran i Kongsvinger i slutten av august i år, opplyser Ågrav.

Hørte rop om hjelp

Det var natt til lørdag denne uken at ranet i Tønsberg fant sted.

– Cirka klokka 23 kom det melding om et eldre ektepar som var utsatt for hjemmeran. Politiet og helse er på stedet, melder politiet på Twitter rett før midnatt. Det skal ha vært minst tre gjerningsmenn.

– Det var en nabo som ringte oss. De hadde hørt rop om hjelp fra nabohuset, undersøkt saken og oppdaget at et eldre ektepar hadde hatt kjeltringer på besøk, sier operasjonsleder i Vestfoldpolitiet, Kjetil Indahl til Tønsbergs Blad.

Ingen pågrepet

Lørdag formiddag opplyser politiet at de fortsatt søker etter de tre mennene.

– Det er fortsatt ingen pågrepet i saken. Vi driver med taktisk og teknisk etterforskning, sier operasjonsleder Per Andreassen i Vestfold-politiet.

Mandag ble det også kjent at den eldre kvinnen ligger på Ullevål sykehus med hjerneblødning etter ranet.

Politiet søkte i løpet av natten etter gjerningsmennene. I tillegg gjorde politiet undersøkelser i boligen. Det er ikke kjent hvor lenge ranssituasjonen varte eller hva ranerne eventuelt fikk med seg.

HAR DU TIPS I DENNE SAKEN?

Mannen sitter i rullestol

Mannen i huset sitter i rullestol. Både han og kona har blitt slått i ansiktet, og blødde da politi og ambulanse kom til huset deres.  Kona var bundet fast mens de tre mennene endevendte eneboligen.

– De tre mennene var maskert. En av gjerningsmennene er større og kraftigere enn de to andre, og de skal alle ha vært iført mørke klær. Ifølge ekteparet snakket mennene engelsk seg imellom, sier Indahl.

Paret har blitt truet med kniv, men skal ikke ha vært skadet av knivene. Kvinnen i 70-årene ble kjørt med ambulanse til legevakt.

– Skadeomfanget er ukjent for oss, men begge kunne redegjøre for hva som hadde skjedd. Likevel er de selvsagt i sjokk, sa Indahl.

LES OGSÅ: Vegvesenet fortviler over kjøringen i Hanekleivtunnelen (+)

En nabo til det eldre ekteparet, forteller at det hele var veldig dramatisk.

– Jeg har vært borte, og da jeg kom hjem var det fem-seks politibiler og ambulanse. Mannen min var nede hos ekteparet, og der er alt endevendt. De er skadd begge to. Politiet har bedt oss om å holde oss inne. Nå tør vi uansett ikke gå ut, sønnen min er veldig redd og vil helst ikke være hjemme i natt. Det er jo en liten ås, og vi har et godt samhold naboene imellom. Vi er helt forstørret her vi sitter, opplyser en kvinne.