Utrygg abort, hvorfor er dette temaet her så viktig for nåtidens kvinner? Noen steder i verden er det strenge regler innenfor abort. Kvinner tar abort for å bryte svangerskapet, men i store deler av verden er det ulovlig, og dermed må utføres gjennom utrygg abort, som gir store risikoer for kvinnene. En utrygg abort utføres gjennom uhygieniske og usikre behandlinger, uten kvalifisert helsehjelp. En utrygg abort er ikke bare ulovlige behandlinger for å ødelegge svangerskapet, men også en risikabel behandling som kan føre til skader og død, det er ikke så veldig enkelt å vite hvor mange som tar det hvert år siden det er et mørketall, mørketall er de som er udokumentert.

Mange kvinner blir uønsket gravide, men hvorfor skal kvinner som blir uplanlagt gravide ikke få lov til å ta abort? I hele 26 land er det ulovlig å ta abort. I Amerika er 9 av 10 voldtektsofre kvinner. Incest og voldtekt kan bli vanlig i noen steder i verden, uansett så er ikke denne unnskyldningen bra nok, i det verste fall, ingenting er en unnskyldning for å ta en abort. Trans menn og biologiske hunnkjønn kan bli utsatt i situasjoner der hvor det kan videreføre en uønsket graviditet. Sjeldent så stiller mannen som plantet frøene sine opp, dette kan være et stort problem siden de må håndtere dette alene uten støtte. Dette blir en vanskelig situasjon og masse tanker om valg blir for mye. Hvis de har gjennomført det og overlevde så lever de ‘’skittent’’ siden dette er noe man egentlig aldri skal være åpent om. Det betyr de dekker en del av livet deres og ender opp med å legge den langt ut i det skjul.

Hvorfor skal kvinner få så kort tid på å bestemme seg? De fleste land har 12 ukers frist på abort, men noen land har til og med bare 6 uker. Enkelte kvinner finner ikke ut at de er gravide før det er for sent, Mange har ikke råd til abort og andre land er det ulovlig, uansett om det setter kvinners liv i fare velger de fortsatt å ta utrygg abort. ikke bare det, men også er det ikke så enkelt å få tak i en graviditetstest i noen land der det er ulovlig med abort. Folk ser deg og du vet hva neste som skjer om de finner ut at du er ung eller har ingen elsker. 12 uker kan bli litt for kort, abort følger med masse valgmuligheter og sette individuelle under stress, hvis det hadde vært litt lenger ville de fått mer tid til å tenke og veiledning, eventuelt hjelp, men ikke alle land tilbyr hjelp.

Kvinner som utfører illegale behandlinger på seg selv eller av andre for å bryte svangerskapet kan ikke bare risikere store og langvarige skader, men også kan det medføre straffer dersom lovene om abort er stramt. De lever i frykt og stemmene deres ligger dypt ned og ikke synlig for mediet og folket. Siden dette er ulovlig betyr det at det tallet for årlig hemmelig behandlinger kan være høyere dersom ingen tør å dele sitt eksperiment.

Folket vet om abort, men det blir ikke nok snakk om kvinner og jenter som lider og frykter i skjul. Abort burde vært et åpent valg ikke noe andre skal bestemme for deg. Vi er 2 elever (15) på BUS. Vi har hatt ett skole prosjekt om glemte kriser. Leger uten grenser tar seg av saker nesten ingen andre våger å gjøre, hvis du vil være med å støtte dette sjekk nettsiden til leger uten grenser.