Gå til sidens hovedinnhold

Uklok pengebruk

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fint i Vrådal, men sentralt er det ikke.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Sløsing med skattebetalernes penger, mener fylkespolitiker Ellen Eriksen (Frp) om møtevirksomheten i den nye fylkeskommunen Vestfold og Telemark.

Formelt er storfylket ikke en realitet før 1. januar, men politikerne er allerede i sving: Tirsdag har det nye fylkestinget møte på Straand Hotel i Vrådal i Vest-Telemark, bl.a. med budsjett og økonomiplan på sakskartet. Politikerne innfant seg imidlertid allerede mandag for å ha gruppemøter og middag om kvelden, og dermed også overnatte til dagen etter.

Det nye fylkestinget har hele 61 medlemmer, og når alle disse skal overnatte, bespises og ha møterom, drar kostnaden seg opp i et sekssifret beløp. Vi er enige med Eriksen: Dette bør ikke bli en vane.

Riktignok kan det argumenteres for at fylkespolitikerne har behov for å kjenne hele det nye fylket, og for at sosialt samvær kan skape kontakt på tvers av geografisk og partimessig tilhørighet. Men den nye fylkeskommunen har i utgangspunktet et kostbart politisk nivå, med sju politikere på heltid og solide godtgjørelser. Dessuten er økonomien stram. Det nye fylket har 140 millioner kroner mindre å rutte med neste år enn de to fylkene har til sammen i dag. Da bør politikerne selv vise måtehold.

Det er fint i Vrådal, men sentralt er det ikke. Å legge et fylkestingsmøte hit krever at de aller fleste må overnatte og kjøre langt med buss. For fremtiden bør man holde seg til Skien og Tønsberg som møtesteder, der man har egne lokaler og der et flertall av politikerne kan reise til og fra samme dag. Så får man heller bestille noen rom til dem med lengst reisevei.

Kommentarer til denne saken