Tango, metall og pop på UKM

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  Det var mye lyd og masse talent på scenen i Nøtterøy kulturhus lørdag da ungdom fra Tjøme og Nøtterøy kjempet om heder og ære.

  DEL


  NØTTERØY: Metall-bandet 7 steps into darkness lot det stå til så salen i kulturhuset vibrerte. Med skikkelig trøkk ga metallbandet alt. Og de spilte så bra at de gikk videre til vestfoldfinalen.
  Det var stor variasjon i stilartene hos de 11 sceneinnslagene.

  Trekkspillgutta

  De som skilte seg mest ut, var kanskje guttegruppa Salat'n trekkspillorkester, som spilte en argentinsk tango. Det svingte, og publikum så ut til å kose seg.
  Ungdom i alderen 13 til 21 år var med i denne konkurransen, som var uttaking til vestfoldfinalen i UKM som finner sted i Sandefjord første helgen i mai. En deltaker som blir å finne der, er 16 år gamle Anna Nachstern Tannmand.

  Anna og Pink Floyd

  – Jeg har i grunnen spilt og sunget siden jeg var bitte liten, sier Anna. – Foreldrene mine har spilt plater med Pink Floyd så lenge jeg kan huske, så det var naturlig å velge slik musikk her på UKM. Men jeg er også glad i alternativ musikk, slik at publikum får en større opplevelse av musikken min. Jeg har så vidt begynt å lage noen melodier, og kan tenke meg å fortsette med det, sier Anna.
  Til daglig er hun elev ved Nøtterøy videregående skole, og går i første klasse der. I tillegg til å spille piano og synge alene, er hun også å finne i Kirkens Kulturskole på Nøtterøy, da som medlem i koret.
  – Jeg synes det gikk bra her i dag. Det var jeg som var første innslaget, så jeg var ganske spent, sier Anna.
  Og det gikk så bra at hun både gikk videre og ble en av tre som også mottok Nøtterøy kommunes kulturstipend på 5.000 kroner. De to andre var Oskar Øiestad og Tilla Gaasø.
  Hege Rui, som er lokalkontakt for UKM på Nøtterøy forteller:
  – Totalt er det rundt 60 ungdommer på og utenfor scenen, som enten fremfører sin musikk, viser fram kunst, driver med catering, jobber i nettredaksjon eller presenterer alle innslagene. Nytt av året er at vi har tatt med oss to rekrutter på 11 og 12 år i staben. De skal hjelpe oss med rekruttering til neste års arrangement. Og så har vi en konkurranse blant alle deltakerne om å lage det beste avslutningsnummeret. De må da samarbeide med minst tre grupper, og vinnerne får opptre her på kulturhuset senere, forteller Rui.
  Ekstra stor spenning ble det i salen da juryformann Are Fevang leste opp de deltakerne som går videre til selve fylkesfinalen.
  se video fra ukm på tb.no
  disse kom videre
  Anna Nachstern Tannmand, piano og sang.
  Zero Productivity, punk-rock.
  Funkylicious, funk/poprock.
  7 steps into darkness, metall.
  Oscar & Jørgen, hiphop-rock.
  Salat'n Trekkspillorkester.
  All kunst som var representert på Ungdommens kulturmønstring på Tjøme og Nøtterøy kom videre.

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

  Artikkeltags