Stian Nikolai Landmark (17) omkom i MC-ulykken på Bispeveien, kommunen åpnet skolen for sørgende lørdag kveld

Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Det var 17 år gamle Stian Nikolai Landmark fra Undrumsdal som omkom i en trafikkulykke på Bispeveien like nord for Revetal lørdag ettermiddag. På kvelden åpnet Re vgs dørene for sørgende som ønsket å samles.

DEL

Både luftambulansen og ambulanser fra AMK rykket ut til stedet og ga livreddende førstehjelp til MC-føreren, men livet sto ikke til å redde. En time etter ulykken opplyste Vestfold-politiet at helsepersonell på stedet erklærte MC-føreren død, og at pårørende er varslet.

Lørdag kveld åpnet Re videregående skole for sørgende som ønsket å samles etter ulykken. Både sokneprest, rektor og kontaktlærere var til stede.

Ulykken skjedde ved 16-tiden. Vestfold-politiets operasjonsleder Tommy Eriksen opplyser at vitner har forklart at bilen svingte ut på Bispeveien fra Hengsrødveien (fv. 306), mens 17-åringen kjørte sin lette motorsykkel i normal fart nordover fra Revetal.

Bilisten kan ha brutt vikeplikten

– Ifølge vitneforklaringer svingte bilen ut fra Hengsrødveien og ut på Bispeveien. Bilisten, en Vestfold-kvinne i 50-årene, har antakelig ikke sett motorsykkelen. MC-føreren forsøkte så å gjøre en unnamanøver, men traff bilen i siden.

Trafikk fra Hengsrødveien har vikeplikt for trafikken på Bispeveien.

Helsepersonell som kom til undersøkte den kvinnelige bilisten. Det har ennå ikke vært mulig å avhøre henne, opplyser politiet, som har beslaglagt førerkortet hennes.

Pårørende til 17-åringen kom raskt til åstedet. Politiet opplyser at de blir ivaretatt av et kriseteam.

Bispeveien ble stengt slik at veivesenets ulykkesgruppe kunne undersøke stedet grundig. Litt før klokken 22.00 lørdag kveld ble åstedet frigitt av ulykkesgruppen slik at veien igjen kunne åpnes.

Imens ble trafikken omdirigert ved Svinevoll i nord og Revetal i sør.

Bisto helsemannskapene

Brannmannskaper fra Vestfold interkommunale brannvesen rykket ut til åstedet, og bisto helsepersonellet som forsøkte å redde livet til den unge Re-gutten.

– Vår oppgave ble å skjerme samt å hente utstyr til de som prøvde å redde livet til MC-føreren. Dessverre sto ikke livet til å redde og den unge MC-føreren ble erklært død på stedet. Ord blir fattige, og det er forferdelig tragisk når trafikkulykker ender slik. Våre tanker og medfølelse går til familie og venner av den omkomne, sier underbrannmester Jardar Aftret på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

Av artikkelen der framgår det at med dagens ulykke har tre omkommet i trafikken i Vestfold til nå i år. I vinter omkom en kvinne som oppholdt seg på E18, Horten. Senere på våren omkom en MC-fører i en ulykke på Brunlanesveien i Larvik, ifølge Trygg Trafikk.

I hele 2016 omkom fem personer i trafikkulykker i Vestfold, mens det året før var seks mennesker som omkom i Vestfold-trafikken, opplyser Vib.

I SIDEN: Etter skadene på bilen å dømme er den blitt truffet av motorsykkelen i siden.

I SIDEN: Etter skadene på bilen å dømme er den blitt truffet av motorsykkelen i siden. Foto:

Artikkeltags