Der SV ser muligheter og solidaritet i flyktningpolitikken, så leter FrP frem argumenter for å unngå at vi tar et internasjonal ansvar.

Det er overhode ikke noe umoralsk med å bistå noen av de aller mest sårbare, uskyldige mennesker som lider. Mennesker som FN mener trenger beskyttelse i et nytt land.

Les også

Umoralsk posering av Grete Wold

Det å søke asyl er en menneskerett vi har vernet om internasjonalt i generasjoner, en rett som nå mange steder utfordres.

Og jo Wiborg, det er slik at vi har penger til begge deler. Det er ingen som har sagt vi skal ta i mot 84 millioner som Wiborg synes å tro, det er ikke «alt eller ingenting» eller « enten eller». Det er forenklinger av en sammensatt situasjon, og en retorikk som kun skaper negativt debattmiljø.

Vi har kommuner som ber om å få flere flyktninger, vi har et stort behov for arbeidskraft i flere sektorer og vi har mulighet for å bistå den tiden det tar å bli godt integrert.

Og dette handler faktisk ikke kun om penger, det handler om moral. Hvordan kan det være umoralsk å rette liv?

Wiborgs forsøk på å stille SV til veggs for dansk politikk er lite interessant. Jeg har ikke behov for å rettferdiggjøre eller stå til ansvar for hvilken flyktningpolitikk man fører i andre land, annet enn at den dessverre reflekterer et stadig kaldere og kynisk klima i Europa. Nettopp derfor må vi, med våre milliarder gå foran og viser en solidarisk og human flyktning- og asylpolitikk.