Gå til sidens hovedinnhold

Ung i Sentrum Borettslag

Artikkelen er over 2 år gammel

Det vises til leserbrev fra Eva Opsalhagen i Tønsbergs Blad 14. januar, vedrørende Ung i Sentrum borettslag i Anders Madsens gate.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Av innlegget leser Tønsberg kommune en uriktig forståelse av andelshavernes ansvar for øvrige andelshaveres eventuelle mislighold av felleskostnadene. Tønsberg kommune ønsker å oppklare denne misforståelsen.

LES OGSÅ: Leiligheter for unge i Anders Madsens gate

Det er ikke riktig at andre andelshavere i dette borettslaget må stå ansvarlig for eventuell ubetalt fellesgjeld. I prospektet er det for ordens skyld opplyst om utgangspunktet for den generelle borettslagsordningen, jfr. opplysningen om at «manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne." Samtidig fremgår det på neste side i prospektet at borettslaget har inngått en sikringsordning for fellesgjeld, gjennom forretningsfører USBL.

Kommunen har altså i denne saken hatt et klart fokus på å unngå at andelshaverne skal måtte påta seg en slik risiko som beskrevet i leserbrevet.

LES OGSÅ: Her må du fylle spesielle krav for å kunne kjøpe: – Vi ønsker å fylle opp så fort og så mye som mulig

Derfor valgte kommunen ved opprettelsen av borettslaget å tegne en tilleggsavtale med sikring mot tap av felleskostnader gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans), dette er gjort i tråd med burettslagslova § 5-26.

Vi håper dette var oppklarende, og oppfordrer alle interessenter til å kontakte kommunen for evt. spørsmål.

Kommentarer til denne saken