– Ungdom blir snillere og snillere – nå tenker de til og med på å sove

TREFFER KJENTE: Madelen Gaasholt Gudbrandstuen, Ingeborg Sahlsten, Ariel Engbråten treffer kjente som de kan spille sammen med på Polarparty 25.

TREFFER KJENTE: Madelen Gaasholt Gudbrandstuen, Ingeborg Sahlsten, Ariel Engbråten treffer kjente som de kan spille sammen med på Polarparty 25. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det startet i en gymsal i Sandefjord for snart 20 år siden. I dag har Polarparty 25 hundre frivillige som jobber for å gi spill-glade ungdommer en morsom høstferie.

DEL

TØNSBERG: Det lyser fra flere hundre dataskjermer inne i Slagenhallen, men ellers er det mørkt. Her har ungdommer rigget seg til med høyttalere, skjermer, PC-er, brusflasker og poser med snop. Polarparty 25 er inne i sin andre dag, og ennå er det forholdsvis rolig.

– Ungdommene blir egentlig snillere og flinkere for hvert år som går. De tenker på hva de spiser, og de sover tilnærmet normalt mens de er her. Klokken seks i morges var det ikke mange igjen i hallen. Og vi sørger for å tilby ordentlig mat i kafeen. Fish and chips er veldig populært, sier Andreas-Johann Østerdal Ulvestad.

Han kan kalle seg grunnlegger av arrangementet som neste år runder 20 år.

LES OGSÅ: Gro Dahle og Svein Nyhus har laget bildebok om overgrep Dette hadde du ikke trodd om ungdommer i Vestfold(åpen sak)

80 første året

– I 1997 var vi en vennegjeng som hadde leid en gymsal i Sandefjord i høstferien, for å spille sammen. Men så endte det med at det kom 80 stykker – litt flere enn vi hadde tenkt i utgangspunktet, sier Ulvestad.

Siden den gang har arrangementet fortsatt. Det har holdt hus i Stokke, i Sandefjord og nå i Tønsberg.

– Vi er blitt litt mer proffe med årene. I dag har vi en arrangørgruppe på 15 som jobber med dette, i tillegg til 100 frivillige, sier grunnleggeren.

LES OGSÅ: Asbjørn Abrahamsen kjøper Kristinakvarteret og bygger 45 leiligheter for unge (+)

Arrangementet strekker seg fra tirsdag til lørdag i høstferien. Deltakerne kan danne lag og spille mot hverandre, eller de kan spille andre spill som arrangøren tilbyr. Arkade-konkurranser foregår på e-sport-scene. Om kvelden er det underholdning.

Mange jenter

Polarparty kan skryte av høy kvinneandel.

– 25 prosent er jenter. Det er høyere enn de fleste andre datapartyer i landet, sier Ulvestad.

Madelen Gaasholt Gudbrandstuen (16), Ariel Engbråten (16) og Ingeborg Sahlsten (17) har alle vært med på dataparty tidligere år.

– Her treffer vi venner vi ikke ser så ofte ellers. Folk vi pleier å spille med, sier jentene.

De bruker litt tid på spilling på fritiden ellers, men ikke mye.

– Det er skikkelig stemning her. Når folk spiller mot hverandre og setter opp lyden på høyttalerne blir det skikkelig leven, sier jentene.

De spiller blant annet GTA, Blood stone, Forza og Mine craft.

LES OGSÅ: Foreldrene får brev fra rektor og telefon fra læreren om barna deres har sagt noe stygt til andre (+)

Redigerer film

Litt lenger inn i hallen sitter Sebastian Røsjordet (16). Han har laget en helt egen hylleseksjon der han har pc med ledlys i en hylle over skrivebordet. På skrivebordet har han to skjermer der han redigerer videofilmer.

– Jeg holder på å redigere en film fra the gathering på Hamar. Sånt liker jeg å holde på med, sier Sebastian. Hylleseksjonen har han laget sammen med faren sin.

– Ellers i året står den lagret i garasjen hos oldemor, sier han.

LES OGSÅ: Dette hadde du ikke trodd om ungdommer i Vestfold (åpen sak)

Artikkeltags