Ungdommene vil himle med øynene over mitt innlegg og stønne «serr?» mens de nipper til plastkoppen med mjelkeskvip med hint av kaffesmak

Johan M. Noma. Vara til Fylkestinget for FNB Vestfold og Telemark

Johan M. Noma. Vara til Fylkestinget for FNB Vestfold og Telemark Foto:

Av

«Vår største utfordring i dag er klimakrisen», sier våre politikere.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nei, vårt absolutt største problem er vår likegyldighet overfor egne valg.

Overalt man ferdes i samfunnet flyter det med søppel, enda verre står det til i elver, vann og hav. Vi kaster fra oss dritten vår overalt uten tanke for at det kan være skadelig for dyreliv og miljø.

Ungdom går i tog med plakater og bannere som skal vise at de er bekymret for en teoretisk klimakrise og så kaster de bare fra seg materiell, godtepapir og tomflasker og går på McDonalds og tar skrytebilder av seg selv og sin selvgodhet.

«Alle» synes det er flott at nesten ingen røyker lenger men går man en tur på byen har snusbleiene tatt over for sneiper og tyggisklyser, de ligger overalt ettersom folk bare spytter dritten sin der det passer dem.

I «koronakrisetid» ser vi engangshansker og munnbind ligge slengt overalt så småbarn kan leke med dem.

Jeg kunne fortsatt min raljering over folks likegyldighet men det hjelper ingenting. De fleste vil bare si at «sånt gjør ikke jeg, vaffal» og late som ingenting.

Ungdommene vil himle med øynene over mitt innlegg og stønne «serr?» mens de nipper til plastkoppen med mjelkeskvip med hint av kaffesmak som snart kommer til å ende opp på gaten nær en søppelkasse … og så vippser de en tier til Greenpeace mens de tar en selfie til …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.