Helt siden jeg begynte å lese aviser har jeg elsket debattinnlegg og meninger. Det er en fantastisk måte å få servert aktuelle nyheter eller bli utfordret til å reflektere over gamle tabubelagte temaer.

Det jeg fort lærte var at jeg måtte anstrenge meg ekstra for å komme gjennom leserbrevene i Tønsbergs blad, og at jeg lettere ble engasjert av andre debattspalter som Aftenpostens Si;D.

“Pensjonert lektor (105)” engasjerer meg ikke

Grunnen er ikke det at Tønsbergs Blad kun fokuserer på lokale saker; jeg kan la meg engasjere av kollektivtransport-spørsmål og kommunesammenslåing.

Det er bare når “leder i Yrkestrafikkforbundet (50)”, “formann i Tønsberg båtforening (64)” og “pensjonert lektor (105)” med sin penn fra før jeg ble født, på konservativt vis skisserer problemer rettet mot et snevert fagmiljø, at jeg flykter andre steder.

LES OGSÅ: Kvifor er vi villige til å la nynorsk øydelegge for norskelevar?

Ny fargerik penn

Når TBs nye debattspalte for ungdom, UREDigert, nå lanseres ønsker jeg forandring. Jeg forventer å se “ungdomsskoleelev (14)”, “elevrådsleder (17)” og “lærling (20)” som med sin splitter nye og fargerike penn, på friskt vis, tar opp alt mellom himmel og jord.

Det er viktig at vi ikke gjemmer oss bak tunge fagbegreper og upersonlig tørrprat, men at vi tør å være en modig stemme.

Dette er vår sjanse!

UREDigert handler om demokrati og det er vår jobb å la, ikke bare ungdommens, men også de eldre som ikke tør, sin stemme få runge!

Jeg håper at vi får se modige vinkler og kontrovers som vil sparke i gang debatt.

Jeg håper på at alle politiske meninger skal komme fram, men også at følelser og tabuer skal bli satt på dagsordenen.

Unge tønsbergensere, dette er vår sjanse. La oss være UREDde! La oss bruke hele paletten!