9. september 2013. 

Det er en helt vanlig dag, jeg kom hjem fra skolen der jeg har hørt fra en venninne om en app som heter ask.fm og jeg tenkte at dette høres ut som en veldig interessant app.

Jeg tenker ikke over konsekvensene over hva som kan skje om jeg lar folk sende meg anonyme spørsmål på nett.

Selvfølgelig tenker jeg ikke over konsekvensene, jeg er kun 13 år og dette har aldri skjedd med meg før, så hvorfor skulle det skje noe nå?

Jeg lagde en bruker og jeg får spørsmål fra venninner og alt er veldig gøy og ingenting virker unormalt. 

Når jeg leser gjennom profilen til mange av folkene i klassen min ser jeg allerede at det er folk som har fått anonyme spørsmål eller uttalelser om seg selv som er veldig ubehagelige, men jeg tenker ikke mer over det for de treffer ikke meg når det ikke er noen jeg kjenner så godt.

15. september 2013.

Ikke engang en uke etter at jeg lagde brukeren kommer de ubehagelige kommentarene, og nå forstår jeg hvordan de andre hadde det.

LES OGSÅ: Ask.fm kritiseres: – Mye lettere å mobbe bak en skjerm

Jeg følte meg helt alene, jeg følte at jeg ikke kunne si det til noen og jeg valgte og overse kommentarene i håp om at de sluttet å komme, men de gjorde ikke det. De kom rennende som sand mellom tærne, de kom fra alle kanter, alle anonyme og alle ubehagelige.

«Horetryne», «du er så stygg», «gå og heng deg».

Dette er bare noen av tingene de sa. Jeg begynte å svare på kommentarene i håp om at noen ville forsvare meg, men det var ingen som turte, ikke engang anonymt. 

Etter kun et par uker hadde det utviklet seg fra kommentarer om utseendet mitt, til vekten min.

Jeg veide omtrent 30 kg, jeg var cirka 145 cm høy og jeg var 13 år. Jeg var allerede undervektig og disse kommentarene traff meg så hardt mentalt at jeg utviklet en spiseforstyrrelse og var raskt nede i rundt 26 kg. 

Les også

Kjære Overgriper

Det var aldri noen som forsvarte meg, det var aldri noen som sa stopp. Når jeg går inn på appen kan jeg fortsatt se kommentarer som jeg ikke har slettet, men jeg er bedre nå, fordi jeg sa ifra, fordi jeg hjalp meg selv. 

Så før du skriver noe stygt om en annen person på nett, eller sier noe stygt om noen bak ryggen deres, tenk deg om, prøv å se for deg hvordan det ville vært om det var du som ble snakket om. 

Og om du ser noen bli snakket stygt om på nett, eller hører noen snakke stygt om andre, si ifra, det kan redde liv.


 
Følg UREDigert på Facebook - klikk her

Har du noe på hjertet, og vil dele det med UREDigert? Send inn din tekst her

Finn flere tekster her: UREDigert