Sitter nå på Waynes Coffee på Farmandstredet i Tønsberg, har ikke kommet for å møte en venn, eller date for den saks skyld.

Jeg har egentlig skole time, men skolen og presset fra hverdagen er et stort problem for meg. Jeg er umotivert, hva som er grunnen for det, prøver jeg å finne ut hver eneste dag jeg entrer skolen og hver eneste dag jeg forlater skolen.

Kanskje fagene er vanskelig, kanskje det egentlig ikke er fagene eller kanskje det er de jeg henger med og de jeg er med, og det kan også være familien, jeg vet ikke – og det irriterer meg veldig.

Tenk hvor mye man må risikere for å få utdanning? Tenk hvor mye tenkning og hvor mye planlegging som går ned i kloakken.

Jeg personlig har hatt utrolig mange planer for livet, som min nærmeste vet så har jeg vært interessert i utrolig mange ting, men har dessverre mistet mye fokus på det jeg vil bli.

Jeg vil gjerne starte for meg selv, men dessverre har det blitt nesten umulig og det er også nesten ingen måte å få hjelp for, når man tar turen til en bank og spør om et lån for å starte for seg selv og svaret blir at de ikke gir ut lån for små bedrifter, det er trist.

Vi må også huske på at alle store bedrifter, har vært små en gang.Sitter og tenker på når jeg kommer til å bli kvitt disse tankene jeg har. Jeg er psykisk sliten, jeg er fysisk sliten. Jobb og skole tar livet av en ungdom. Selv om man ikke orker mer, så må man ikke gi opp og man må bare fortsette å ta imot det som kommer imot deg, enten om det er vanskelig eller hardt. For vanskelige tider er aldri vanskelig for alltid. Det er kun en liten periode og alt av problemer man har i livet kommer til å ordne seg – men det trengs tålmodighet.

De dagene jeg er problemløs, er de dagene jeg er med venner og familie. Familie er det viktigste man har i livet. Familie er der for deg når ikke engang vennene dine er der. Familie er der når man ikke har penger og når man sliter i hverdagen.

Jeg vil så gjerne løse hvert eneste problem. Men, når et problem er endelig løst, så dukker det opp et annet, man lærer veldig mye av egne feil og egne problemer. Jeg syns det er sunt for oss av å gjøre feil, uten nedturer så er det aldri oppturer, og med oppturer så fins det nedturer.

Les også

En helt vanlig dag

Foreldre må akseptere at vi ungdom er nysgjerrig på å prøve nye ting, men vi har også grenser, vi tenker på konsekvenser og vi tenker på rett og galt, og vi forstår hva slags konsekvenser vi får. Men, vi ønsker å prøve ut ting, til vi er lei og til vi ender opp i problemer. Det er slik vi ungdommer lærer, eller kanskje ikke de fleste. Men, man trenger wake-up iblant, som å si ifra om den situasjonen man er i.

Er det hverdagen som er vanskelig egentlig? Er det greit å tenke mye på hva som forventes av oss?

Jeg vil sette ting som stresser meg til side og jeg vil også la ting gå sakte og rolig, selv om det tar tid. Skulle selv ønsket at jeg kunne styre alt på en gang, ha kontroll på lekser, jobb og ha litt kvalitets tid med familie og venner.

Noen ganger så sier jeg til meg selv at alt det jeg mener og sier kun er en unnskyldning, jeg prøver å skylde på meg selv, jeg prøver å presse meg selv til å gjøre det bedre.

Man kan gjøre mye feil, men feil kan alle gjøre. Jeg er ikke den perfekte og jeg er heller ikke det verste, jeg ønsker ikke å sende et signal om hjelp, og jeg ønsker heller ikke å få deg til å høre på meg, fordi alle har forskjellige meninger og forskjellige syn på ting i hverdagen.

Mitt syn på hverdagen er at livet er ganske komplisert, man ønsker fine klær og man ønsker en hverdag som kan få deg i godt humør, ingen ønsker å stå opp og tenke at dette blir en dårlig dag, og ingen ønsker å stå opp og føle at dette blir en dårlig dag.

Les også

Tenk deg om før du skriver noe stygt om en annen person på nett

Jeg vil stå opp og føle at dette blir en bra dag og av denne dagen så får jeg noe ut av det. Men, når det er så mye annet som blokkerer den følelsen, så blir det vanskelig, man har kanskje mye å tenke på og mye å fokusere på

Derfor råder jeg folk som stresser mye med hverdagen og mye med det sosiale, til å slappe av mer og ikke ha så utrolig mye forventninger til dere selv.

Mange ungdommer viser gang på gang at de sliter mye med skole. Man kommer til å forandre meninger, mål for livet og andre ting dere interesserer dere for, det er helt sikkert.

Så kjære ungdom. Jeg råder hvem som helst som leser dette til å se ting på andre måter. Man er aldri perfekt, og man gjør feil, man gjør store feil, men livet går videre, og man kan aldri ha riktig og man har aldri feil heller.

Gjør det som føles riktig for deg, og pass på hva du gjør og hva du driver med, du går på skolen for en grunn, du studerer for en grunn.

Hvis du ikke klarer skolen, det er helt greit, det er normalt, ingenting er lett, livet er ikke lett, man gjør mye feil, prøv å rett det opp.

Jeg er helt sikker på at du klarer å rette opp den ene feilen du gjorde den ene gangen.


 

Følg UREDigert på Facebook - klikk her

Har du noe på hjertet, og vil dele det med UREDigert? Send inn din tekst her

Finn flere tekster her: UREDigert