Gå til sidens hovedinnhold

Useriøs kobling til vold

Artikkelen er over 1 år gammel

I et innlegg publisert på tb.no 13. juli spør John Glenn Robertsen meg om det er greit å bruke vold for å fremme sine saker. Svaret på det er nei. Men hvorfor spør han om dette?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jo, han har lest et debattinnlegg som argumenterer for voldelige demonstrasjoner fra skribenten Ole Bertheus Sørensen på nettsida Raud Tid. Raud Tid har ingen kobling hverken til Rødt eller til meg. Skribenten av innlegget har jeg aldri hørt om før, og jeg er uenig med ham om dette temaet. Det er altså ikke grunnlag for å ta meg eller Rødt til inntekt for dette debattinnlegget. Forsøket på å koble Rødt og undertegnede til voldsbruk er i det hele tatt useriøst.

Robertsens innlegg er faktisk det mest ubehjelpelige forsøket på «guilt by association» jeg har sett publisert i en seriøs norsk avis. Jeg stusser ærlig talt over TBs redaksjonelle valg i å publisere innlegget.

LES OGSÅ: Er det greit å bruke vold for å fremme sine saker, Ole Marcus Mærøe?

Temaet for innlegget i Raud Tid som Robertsen prøver å klistre meg til er bruk av vold og hærverk i amerikanske demonstrasjoner mot rasisme (vold og hærverk som for øvrig i stor grad har blitt utført av høyreestreme infiltratører og provokatører). Rødt sitt syn på kampen mot rasisme er glassklart: Vi mener det er avgjørende å få med det store flertallet på å delta aktivt i kampen mot rasisme. Det betyr at alle, fra småbarnsfamilier til pensjonister, skal føle seg velkomne og trygge i antirasistiske demonstrasjoner. Vi jobber aktivt for å unngå oppførsel som fjerner fokus fra det vi ønsker, som er å bekjempe rasismen og skape et samfunn trygt for alle, uavhengig av hudfarge.

LES OGSÅ: Håvard (18) var på den omstridte demonstrasjonen: – Jeg synes det er helt på sin plass å vise støtte

Forøvrig har jeg sjøl vært hovedarrangør for tre demonstrasjoner i Tønsberg: Mot Israels bording av Ship to Gaza-konvoien i 2010, mot SKUP-konferansen i 2011 da de inviterte det israelske forsvarets talsperson Avital Leibovich til å holde foredrag og motdemonstrasjon mot ekstremistene i SIAN sin hatdemonstrasjon i 2018. Alle tre gikk helt fredelig for seg.

Kommentarer til denne saken