Finn Schjøll om Teie-utbyggingen: – Handlinger har konsekvenser. Det har handlingslammelse også. Så er løpet kjørt!

BEKYMRET: Finn Schjøll erklærer at han har Teie i sitt hjerte.

BEKYMRET: Finn Schjøll erklærer at han har Teie i sitt hjerte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snøklokker, vårlys og en advarsel mot uvettig ubygging på Teie. Det er mars og Finn Schjøll er glad han gikk på et folkemøte om utbygging.

DEL

KommentarSnøklokker, de er jo selve varselet om at nå er våren her. Vi får tro på varselet! Visst er de kommet i Ørsnesalléen, den første fine klasen som står i ly av hortensiabedet. Nå er de dekket av et lag med puddersnø. Vinteren som kom etter vinteren. Meg skremmer den ikke. Selv om snøfallene kan bli store, varer aldri vinteren inn i evigheten.

Det sørger jordvarmen for, og at kloden dreier er genialt. Solen tar sitt. Snøen har sin levetid, og den er begrenset fra nå. Kniper du øynene hardt igjen noen sekunder så er den borte. For meg er det perfekt at vi har fått et snøfall. Når dette er borte er alt klart for våronna. Det er alltid godt å vite. Et startskudd. Våren er jo en hyggelig tid å ta det taket som trengs. Det som var tungt og kjedelig i høst går nå som en lek.

Teie bader i sollys

Dagene er lengre, det i seg selv gir et par timer mertid til utejobb. Det blir vanskeligere og vanskeligere å skylde på mangel på lys. Det er lyset som er den store forskjellen. Jo lenger nord, jo mere lys. Er det lyst nok på Teie? Hagebyen Teie bader i sollys. Selv fikk jeg kontakten i støpselet ved å overvære folkemøtet vedrørende utbyggingsplaner i Hagebyen Teie .

ArbeidsKirken på Teie huset et par hundre sjeler. Politikere, utbyggere, arkitekter, interesserte og beboere. Det var rett og slett opplysende. For alle, vil jeg tro. Hvor lys fremtiden er for hagebyen er avhengig av deg og meg. Det er Connie Didriksen som har relansert begrepet. Det sitter som støpt, fordi begrepet Hagebyen Teie alltid har vært der.

Takk Connie, vi har trengt påminnelsen og vi trenger deg! Hvordan vi vil ha Hagebyen må vi selv ta ansvaret for gjennom våre politikere, som ikke skal være en skyteskive men samarbeidspartnere. Erling Okkenhaug ble en overraskelse for de fleste, svært positivt virket det som.

Snakk med hverandre

Dagene er lengre, det i seg selv gir et par timer mertid til utejobb.

Det sier litt om hvor lett det er å være forutinntatt over mennesker eller situasjoner vi ikke kjenner, men bare har en anelse om. Det var også Erling Okkenhaugs mantra. Kommunikasjon. Snakk med hverandre.

Selvfølgelig trenger vi å følge opp tiden vi lever i, fornye, forbedre, ivareta, oppdatere. Vi vil jo nettopp at denne fabelaktige, planlagte Hagebyen skal være fin å bo i også for fremtidige generasjoner. Løpet er overhodet ikke kjørt. Det er flaks det er nå det skal gjøres forbedringer. Når fakta er på bordet og kunnskapen tilgjengelig er forutsetningene tilstede for gode valg.

Vi eier politikerne våre

Vi har alle like stor eierandel av politikerne våre, enten vi er beboere eller utbyggere. Politikerne skal ivareta et samfunn i vekst over tid for alle innbyggere. Oppgavene er store og krevende. Også kostnadskrevende.

For ordens skyld ser jeg helst at begrepene leses for det de er ment. Eksempel gis her tatt fra ordboka «no.freediconary.com». Fornye: Gjøre som ny igjen, modernisere. Forbedre: Forandring til det bedre, utbedring, fremgang. Dette for å understreke at en forandring nødvendigvis ikke fører til en forbedring.

Det kan heller ikke utelukkes at endring gir bedring. Kommuniserer vi dette godt nok mellom utbyggere, politikere, arkitekter og beboere kan det fort gå bra. Holder du kjeft og ser på? Gjør gjerne det.

Handlinger har konsekvenser. Alltid. Det har dessverre handlingslammelse også. Deretter er løpet kjørt!

Teie i mitt hjerte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags