Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det forbudt med nikab i undervisningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Lederen for studentparlamentet på Oslo Met vil møte opp i finlandshette om noen blir kastet ut av utdanningen på grunn av forbudet mot ansiktsdekkende plagg.

I begynnelsen av juni ble regjeringens forslag om å innføre forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssituasjoner vedtatt i Stortinget. Alle partier støttet lovendringen med unntak av SV, Rødt og MDG.

Forbudet gjelder i undervisningssituasjoner gjennom hele utdanningsløpet fra barnehager til universitet og høgskoler, og for både elever, studenter og ansatte ved utdanningssteder i privat og offentlig sektor. Det gjelder likevel ikke i pauser, friminutt eller på personalmøter.

Onsdag denne uken trådte den nye loven i kraft.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg, leder for Studentparlamentet på Oslo Met, er sterkt uenig i den nye loven.

– I dag ønsker vi igjen å formidle at et forslag som har som hensikt å stenge ute en gruppe mennesker fra høyere utdanning ikke er akseptabelt, og at vi ikke kommer til å gi oss før utdanning er tilgjengelig for alle, sier Garborg til Khrono.

Han sier at han kommer til å igangsette egne protestaksjoner, dersom forbudet blir håndhevet ved hans universitet.

– UH-sektoren (universitets- og høyskolesektoren, journ.anm.) var mot forslaget, og jeg forventer at man da forholder seg til dette videre. Dersom jeg opplever at noen på Oslo Met blir kastet ut av utdanningen på grunn av denne lovendringen, kommer jeg personlig til å møte opp i undervisning med finlandshette.

Kommentarer til denne saken